30 juli 2015

Batterijbommetjes

Niet lang nadat de batterij van mijn mobiele telefoon bijna ontploft was, vond ook mijn laptopje dat het genoeg was geweest en gaf de geest. Hij had het al een tijdje zwaar, maar ik had gehoopt er nog een paar maanden mee door te kunnen. Jammer. Maar ik heb gereserveerd voor een nieuwe dus financieel geen ramp, en al mijn bestanden staan op ons eigen netwerk dus ook inhoudelijk geen ramp.

Het is altijd wel een gedoe om een nieuwe uit te zoeken. Meneer Money Wenkbrauw is de computernerd in ons huishouden en heeft geholpen. Ik vind het fijn om een kleine laptop te hebben. Dat is wel zo handig als je hem mee wil nemen (op de fiets). Als ik echt moet werken, sluit ik hem aan op een groot scherm en heb ik er geen last van dat hij te klein zou zijn. Een paar jaar geleden waren kleine (10 inch) laptops erg in, maar tegenwoordig vind je ze niet meer zo makkelijk, en al helemaal niet als je er ook nog iets meer mee wil kunnen dan met een tablet.

We vonden er een van 400 euro die heel redelijk aan de eisen voldeed en die je als tablet en als laptop kon gebruiken. Dat laatste stond niet op mijn wensenlijstje, maar was een toevallig kenmerk. De reclameboodschap erbij is ‘Nooit meer keuzestress’, terwijl ik denk: ‘Elke keer keuzestress want je moet steeds beslissen of je hem dit keer als laptop of als tablet gaat gebruiken.’ Toch leek het me wel leuk. Het werkte ook vrij aardig maar niet helemaal feilloos. Verder bemerkten we nog wat kleine nadelen na het bestellen. Dus nog even verder zoeken.

We vonden er een van 280 euro die ook heel redelijk aan de eisen voldeed (de ‘Aldi-laptop'). Hoewel het merk niet als topmerk bekend staat -kun je ook niet verwachten voor zo’n prijs- waren de specs en recensies redelijk. We hebben de gok genomen. Ik heb hem nu een week of twee in gebruik en het bevalt best aardig. Sommige dingen gaan echter traag. Meneer Money Wenkbrauw gaat nog een keer kijken of dat te verbeteren is, en wat de alternatieven zijn.

De 400-euro laptop ga ik definitief terugsturen. Dat heb ik niet meteen gedaan, want als de ‘ Aldi-laptop’ niet zou bevallen, zou ik die houden. Ik vind het wel spannend want we hebben best even gewacht, maar we zitten nog binnen de tijd en hebben al het verpakkingsmateriaal keurig bewaard. We hebben hem alleen een paar keer getest en verder niet gebruikt. Zou goed moeten gaan.

Ik ben er nog niet helemaal uit of ik tevreden ben over mijn Aldi-laptop. Maar dit stukje tikken en plaatsen gaat vlekkeloos en het bevalt me eigenlijk wel heel goed dat ik zo’n goedkope laptop heb.

3 opmerkingen:

 1. Die 120,= dan ook meteen weer een paar aandeeltjes van te kopen om het écht goed te doen..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij maakt het merk ook echt niet uit als hij maar doet wat hij moet doen.
  Moet er zelf ook binnenkort aan geloven, het deksel van de lap is afgebroken waardoor hij niet meer dicht kan.. echt een handicap, had gewacht tot windows 10 uit zou komen maar nu deze en volgende maand hebben we zulke hogen kosten dat het nog even moet wachten.
  Heb dus nog even tijd om te orienteren ;-)

  Veel plezier van je nieuwe aankoop.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag MMW,

  Ik zou je graag benaderen voor een interview voor Woonwoensdag over de woonlasten. Ik kan echter geen mailadres op jouw blog vinden. Zou je via mail contact met mij op willen nemen als je interesse hebt? Ik ben via mail bereikbaar op financieelonafhankelijk2015@gmail.com.

  Alvast dank je wel! :)

  BeantwoordenVerwijderen