18 januari 2016

Serenade

Vorige week hebben we iemand geholpen. Ik moet bekennen dat ik best raar opkeek toen Meneer Money Wenkbrauw 's nachts thuiskwam van zijn repetitie met de mededeling: 'We hebben een logee.' Hij was onderweg iemand tegengekomen die buitengesloten was. Ze stond voor het huis van haar ouders waar ze logeerde, met een werkende sleutel, maar van binnen was 'de schuif erop gedaan'. Ze had al van alles geprobeerd om haar ouders wakker te krijgen, zonder resultaat. (Nou ja, met als resultaat dat ze de aandacht van Meneer Money Wenkbrauw had getrokken.)
Meneer Money Wenkbrauw bracht een serenade aan de slapende ouders, en ook daar werden ze niet wakker van (de buren gelukkig ook niet). Het was koud en laat en Meneer Money Wenkbrauw besloot haar een logeerplek aan te bieden.

De volgende ochtend moest ik vroeg naar mijn werk, terwijl Meneer kon uitslapen. Ik heb een briefje voor de voor mij onbekende logee geschreven, waar ze wat te eten kon vinden voor als ze eerder wakker was dan Meneer. Ze heeft volgens mij niets gegeten, maar nog wel een vriendelijk briefje teruggeschreven. Wij vonden het helemaal prima zo. Het was een kleine moeite voor ons, we kregen een leuk briefje en het gaf een goed gevoel dat we een medemens niet in de kou hadden laten staan.

Toen er vrijdagmiddag twee mensen aan de deur stonden met bloemen en wijn en de mededeling 'we hebben iets goed te maken', moest ik echt even denken. Ik keek naar de bloembak voor het huis, nee daar waren ze niet tegen aan gereden. Wat dan? Het waren de ouders van de vrouw die bij ons had geslapen. Hij verontschuldigde zich: "Ik heb uit gewoonte de schuif erop gedaan. Onze dochter is vanochtend op het vliegtuig terug naar huis gestapt. Ze had geen tijd meer om langs te komen. Daarom komen wij een bedankje brengen." Haar moeder vertrouwde me nog toe dat ze altijd al een serenade had willen hebben en dat ze het dus superjammer vond dat ze daar doorheen was geslapen.
De bloemen en wijn waren natuurlijk echt niet nodig, maar wel heel aardig, we genieten ervan. Wat is het toch heerlijk als mensen vriendelijk tegen elkaar zijn. Ik werd van dit bedankje helemaal vrolijk.2 opmerkingen:

  1. Fijn. Goed gedaan!

    Wij hebben hetzelfde een paar jaar geleden meegemaakt met een student die een paar huizen verderop woonde en ook niet meer binnen kwam, doordat zijn dronken huisgenoten de deur op het schuifje hadden gedaan. Die heeft een nachtje bij ons op de bank geslapen. Helemaal prima.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat mooi! Ook dapper van je man dat hij zomaar iemand durft mee te nemen naar huis, en lief!

    BeantwoordenVerwijderen