25 juli 2017

Te laat

Het was natuurlijk een risico die cliffhanger. Maar als je niets nieuws probeert, kun je jezelf en anderen ook niet verrassen. Wat was de cliffhanger ook al weer? Ik zou, ruim twee weken geleden, vertellen wat er anders was aan mijn financiële situatie. Het is er tot nu toe niet van gekomen, maar hier istie dan:

Tromgeroffel

Voor het eerst sinds ik met mijn voorproefpensioen ben begonnen, hoefde ik aan het einde van de maand geen geld aan mezelf over ze maken. Dat was omdat ik wat uitbetalingen had kunnen laten doen. Uitbetalingen van Klezzer, advertenties en airbnb. Niet eens van euroclix die laat ik voorlopig nog even staan om meer waard te worden. Ik zit op koers voor de €325,-.
Ik had blijkbaar ook zuinig geleefd want er stond met die uitbetalingen voldoende geld op mijn rekening om nog een maand van te kunnen leven. Mijn voorproefgeld bleef dus afgelopen maand onaangeroerd op de spaarrekening staan. Niet dat dat nou zoveel rente oplevert, maar wat ik nu niet opmaak kan ik later nog gebruiken.

Ik haal dat bij lange na niet elke maand. En één keer in de 14 maanden is net te weinig om de tijd tot mijn officiële pensioen te brengen, maar ik vond het toch een mijlpaal om een beetje trots op te zijn.

2 opmerkingen: