3 juli 2017

Gewoon gelukkig doorbesparen

Onderdeel van mijn leven nu is dat ik doe waar ik zin in heb. En blijkbaar had ik de afgelopen weken geen zin in hier bloggen. Misschien komt het doordat ik met een ander project bezig was (een cursus over geluk naar aanleiding van een aantal posts van Project Lonica). Daar ben ik lekker gecommitteerd mee bezig. Ik leer allerlei nieuwe dingen (en haal oude kennis op), heerlijk.

Wat verder maakt dat ik even niet zo veel drang had om te bloggen is dat wat ik te melden heb over het financiële deel van mijn nieuwe leven een beetje hetzelfde is:

 • ik fiets als ik kan, geniet daarvan en spaar zo OV-saldo uit;
 • ik let op aanbiedingen of dingen die sowieso goedkoop zijn (dit weekend nog 12 ijsjes gekocht voor 92 cent, en lekker dat ze zijn);
 • ik drink een lekker getapt pilsje in plaats van een dure wijn op het terras;
 • ik neem wat lekkers mee voor onderweg in plaats van dat ik naar een lunchroom ga;
 • we eten vaker vegetarisch;
 • we wisselen uitgaan af met gezellige (en goedkopere) avondjes thuis;
 • als mijn abonnementen aflopen check ik of het goedkoper kan.
Om nou elke keer dat ik op de fiets ben gesprongen dat te melden ... Daar had ik geen zin in, maar nu weer wel. Gisteren nog een fijn tochtje gemaakt tussen Utrecht en Amersfoort. Geen herten gezien zoals de vorige keer dat ik daar fietste, maar toch heel fijn.

Een beetje hetzelfde dus, maar niet helemaal. Ik probeer een keer een cliffhanger: later deze week meer over wat er anders was afgelopen maand. :)

(En dankjewel Els voor je stimulerende berichtje)

6 opmerkingen:

 1. Ha wat leuk dat je met de gelukscursus aan de slag bent gegaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk! Zo kun je je dagen prima vullen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je vaker de fiets pakt en zo bespaart op reiskosten! En is nog gezonder ook.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je gelukkig bent! Je blogs worden wel gemist door mij, in elk geval.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig, je bent gewoon lekker en goed bezig :)
  Snap ik zeker dat je af en toe het bloggen voor even wilt laten voor wat het is. Bedankt voor je inspirerende update (lijstje)! Die gelukscursus ga ik opzoeken (en die ijsjes ook)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fietsen is gezond en je bespaart op je kosten inderdaad. Mijn woon-werk verkeer afstand is 17 km (met de fiets binnendoor). Met de auto 20 km. Naast 2x carpoolen wil ik per week 1x fietsen. Met een gewone fiets vind ik de afstand voor elke dag te ver.

  Interessante BLOG verder! Ik heb hem toegevoegd aan mijn lijst, wellicht wil je mijn BLOG aan jouw leeslijst toevoegen? (http://linhypnaar0.blogspot.nl/)

  BeantwoordenVerwijderen