17 november 2019

Geld vinden

De angel is uit de challenge, dankzij gevonden geld (zie manier 4). Dat is enerzijds een opluchting, anderzijds wel een beetje jammer, want het was een goede stimulans. Niks weerhoudt me om door te gaan, maar ik ken mezelf een beetje en vrees dus dat het fanatisme wat minder zal zijn.

Geld vinden

Je kunt gewoon geld vinden. Soms ligt het op straat, in de vorm van een muntje of een leeg statiegeldflesje. Soms zit het in een jas- of broekzak. Meneer vond ooit een spaarrekening op zijn naam die zijn oma nog voor hem had geopend. Later was daar een alternatief voor gekomen. Deze rekening en het saldo erop waren uit beeld verdwenen, maar waren er nog wel :)

Dat is nu al een tijdje geleden. Wij hebben in het kader van onze challenge deze week geld gevonden op de volgende plekken / manieren:

1. In de auto

In ons zwarte monster (aka onze auto) slingeren altijd wat muntjes voor boodschappenkarretjes en dat soort dingen. Dat is best handig, maar eigenlijk is een keer 50 cent wel genoeg. We haalden €4,70 aan muntjes uit de auto en lieten er één 50-centmuntje in liggen.

2. In lades en rommelbakjes

Wij hebben ze nog: de verfoeide rommellades en -bakjes. Zoals je weet, zit daar van alles in, dus ook muntjes. Het was niet zo heel veel, maar toch ruim twee euro.Overigens kun je ook zegeltjes zoeken die je kunt inleveren voor geld. Ik denk eigenlijk dat wij in andere lades nog wel wat van die zegeltjes hebben liggen. Ik realiseer me nu dat ik blijkbaar verschillende categorieën rommel en bijbehorende lades heb. Toch een beetje georganiseerd. Met die zegeltjes moet ik echt weer eens wat gaan doen.

3. Statiegeld

We hadden nog een vol leeg kratje staan. Dat stond er al een tijdje. Losse pet-flessen brengen we wel enigszins regelmatig weg. Kratjes blijven veel langer staan. Met zo'n kratje door de stad banjeren vind ik toch altijd net onhandig. Dat kwam nu wel goed uit. Het leverde €3,90 aan extra boodschappengeld op.

4. Declaratie

Verreweg de grootste klapper maakte ik door er even voor te gaan zitten en een declaratie in te dienen. Er was eerder iets misgegaan met deze declaratie en ik had echt geen zin om uit te zoeken wat precies en wat ik dan nog moest declareren, en dat dan allemaal weer in te vullen.
Ik praatte die luiigheid voor mezelf goed met het argument dat het geld bleef bij een goede organisatie die het geld voor een goed doel gebruikt. Dat is waar, maar we geven al tijd en energie aan deze organisatie en als ik er bewust voor zou moeten kiezen en handelen, zou ik niet daarnaast nog 150 euro doneren.

Hatseflats, honderdvijftig euro is een grote klapper in dit verband; het is meer dan een verdubbeling van ons oorspronkelijke budget. Het is inmiddels op onze rekening gestort en daarmee is de angel dus wel een beetje uit de challenge.

5. Cadeaubonnen

We kopen eigenlijk altijd iets leuks voor onszelf van boekenbonnen, vvv-bonnen en dat soort dingen. Je krijgt ze toch als een cadeautje en dan vind ik het minder leuk om er bijvoorbeeld vaatwasserzout van te kopen. We hebben nog wel een paar bonnen liggen dus als het nodig was geweest had het gekund.

Puntje is wel dat je niet met je vvv-bonnen naar de supermarkt kunt. Je moet dus online eten bestellen of uit eten gaan als je geen geld meer hebt voor eten, maar nog wel vvv-bonnen. Dat is best gek, maar dan gebruik je het wel meer als een cadeautje. Andere optie is om te kijken of iemand in je omgeving geld wil geven voor een vvv-bon. Praktische huishoudzaken kun je wel kopen met zo'n bon.

We hebben één bon gebruikt. Dat was niet echt een cadeautje, maar een compensatie van iemand die heel zacht tegen onze auto aan was gereden. Er was geen schade te onderscheiden dus wij hadden voorgesteld het te laten zitten. De ander stond er echter op ons een cadeaubon van de dikke internetwinkel te sturen.
Vrijdag was ons tienerneefje jarig en we hebben zijn cadeautje betaald van deze cadeaubon. Overigens was het een graphic novel over economie, Supercrash van Darryl Cunningham. We hopen zijn interesse een beetje aan te wakkeren. (De link is uiteraard niet naar de dikke internetwinkel, maar naar onze lokale boekhandel, die ook bezorgt in heel Nederland.)

6. Collectepotje

Ook wij hebben een collectepotje. Omdat ik een hekel heb aan muntjes in mijn portemonnee, zitten er vrij veel muntjes in: (2 van 2, 5 van 1 euro; 7 van 50, 10 van 20, 14  van 10, 16 van 5 cent) € 16,70 bij elkaar. Veel meer dan we op korte termijn nodig hebben voor collectes. Een goede tip dus van Mom4life (wel meer vindplaatsen uit deze blog stonden tussen haar tips, waarvoor dank). Ik denk dat ik binnenkort een keertje boodschappen met deze muntjes ga doen, ook al is het niet (meer) strikt noodzakelijk.

7. En verder

... vroeg ik vandaag een uitbetaling van Klezzer aan. Ik verwacht morgen of overmorgen een tientje op mijn rekening bijgeschreven te krijgen. Het is min of meer toevallig dat mijn saldo juist nu boven de € 10,- komt en ik die uitbetaling kan aanvragen.
Ik heb ervoor gekozen Euroclix nog niet uit te laten betalen. Als ik nog een tijdje doorspaar, krijg ik meer per clix en kan ik €325,- uit laten betalen. Ik had eigenlijk nog nooit zo naar Euroclix gekeken, maar je kunt het dus ook als noodspaarpotje gebruiken.
6 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik ga ook es zoeken naar geld, kijken wat dat oplevert. Verder ben ik bijna bij de 20.000 clix. Nog 170 clix ongeveer en dan kan ik 325 euro uitbetalen. Heel blij mee en gaat mooi op de spaarrekening!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha, leuk om te lezen dat ik inderdaad nog wat goede tips had om geld te vinden!
  Bij mezelf zou dat niet zo werken hoor, wij hebben helaas geen losslingerend geld. Wel dat collectepotje en de bonnen. Het verbaasd me trouwens dat je een VVV bon niet kan uitgeven voor eten. (5 min later:)
  ik heb toch even gekeken. Ik zie wel dat bij dille&kamille, oil&vinegar je 'm uit kan geven. Eenzijdige maaltijden, maar de eerste heeft wel ook thee, rijst, jam etc. En dan ook nog bij hema, waar je natuurlijk vaak een minisupermarkt bij hebt. Tenminste in Den Haag wel. Dan kun je toch wel even een paar maaltijden scoren voor je VVV bon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoe kun je bij euroclix zoveel punten sparen? Ik ontvang wel hun mails en klik daar op maar heb nog maar 300 punten.
  Wat is jullie tip?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel een lijstje met stuk op 10 tips die mij echt hebben geholpen. Hierdoor heb ik een flink stijgende lijn gezien de afgelopen 3 jaar bij Euroclix. Misschien heb je er wat aan.
   (Als ik 'm niet mag plaatsen dan haal ik de link weer weg hoor, Mevrouw MW)
   http://life4mama.blogspot.com/2018/06/tips-om-je-saldo-te-verhogen-met.html

   Verwijderen
  2. Zeker laten staan; het zijn goede tips dus alleen maar fijn!

   Verwijderen
 4. Ik vind soms wat muntgeld in mijn jaszak of tasje. Handig voor collectes.

  BeantwoordenVerwijderen