18 mei 2015

Spaart u ook zegeltjes?

Airmiles spaarde ik altijd al. Sinds een tijdje spaar ik ook –jawel- koopzegels. Dat is niet op aanraden van Mr Money Mustache. Hij gaat er prat op: “I don’t clip coupons.” Ik heb het ook altijd stom gevonden. Dat gedoe met caissières die zegeltjes voor je af moeten tellen, en het gelik aan die zegels, brr. En dat allemaal voor een paar euro. 

Toch spaar ik nu koopzegels. Het rendement is namelijk 6%, de kosten nihil en de risico’s zijn beheersbaar. Ik heb nog geen belegging gevonden die daar tegenop kan.
De risico’s die ik kan bedenken zijn: - misschien krijg je een keer te weinig zegels; - misschien raak je een keer zegels kwijt; - je moet je niet laten verleiden om meer uit te geven in die winkel waar je de koopzegels kunt kopen. Een kwestie van goed opletten.

Het enige nadeel is dat je er niet onbeperkt in kunt investeren. Maar anders zou je je ook het leplazerus likken.
3 opmerkingen:

 1. Ik denk dat je deze keer ook beter naar MMM had kunnen luisteren: je likt je tong tot schuurpapier, voor slechts 0,6% korting op je boodschappen. Voor mijn volledige mening, zie hier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt een punt. Maar gelukkig doen we relatief weinig boodschappen dus kan mijn tong tussendoor herstellen :)
   Ik zie het niet als korting op mijn boodschappen. Ik zie het als een beperkte spaarmogelijkheid. Ik doe er geen extra boodschappen door, misschien zelfs wel minder.
   Ik heb er voorlopig plezier in. (Maar ik loop niet trots naar Albert Heijn met m'n volle zegelboekje. Ik voel me wel een beetje een weirdo.)

   Verwijderen
  2. achja, een weirdo zijn we allemaal wel eens op z'n tijd ;-)
   (in mijn geval te vaak om op te noemen)

   Verwijderen