28 april 2017

De dag waarop AH me hielp niets uit te geven

Ik had bedacht dat ik wel wat lekkers voor onderweg mocht kopen. Op het laatste moment waren de plannen namelijk veranderd. Ik zou eigenlijk thuis opgehaald worden, maar nu moest ik met de trein. En ook nog eens een uur eerder vertrekken dan ik opgehaald zou worden. Als ik het nu lees, vind ik de onderbouwing nogal zwak en het wordt nog erger als ik eraan toevoeg dat ik ook vond dat het wel kon, omdat ik afgelopen maand niet zoveel had uitgegeven.

Begrijp me goed: niks mis met iets lekkers voor onderweg. Niet zolang je er niet te veel geld aan uitgeeft. Dus een appel, krentenbol of lekkere koek uit de voorraad per veel gekocht en dus per stuk goedkoper. Maar ik had geen zin in wat we nog op voorraad hadden, en ik ging voor zo'n eenzaam verpakt (en dus veel te duur en veel te veel plastic) dingetje.

Ik had niet heel veel tijd meer, maar schatte in dat ik nog net even snel kon kopen waar ik zin in had bij de Appie onderweg naar het station. Ik ging die Appie in, liep recht op mijn doel af, pakte een plastic doosje met koek, nam onderweg naar de kassa ook nog een flesje vers sap met een 35%-kortingssticker erop (gezond en met korting vergoelijkte ik het voor mezelf) en zag drie enorme rijen bij de kassa's. In zo'n rij gaan staan, betekende mijn trein missen. Dus ik zette het flesje terug in het koelschap en het doosje terug op de plank bij de andere eenzaam verpakte lekkernijen.
In de trein wist ik niet of ik nou blij moest zijn met deze niet-koophulp of niet. Het begon met wel, maar veranderde al vrij snel in niet (vrouwen! -ik geef op zo'n moment niet graag mezelf alleen de schuld-). Dus toen ik op mijn overstapstation tien minuten de tijd bleek te hebben, ging ik op zoek naar de appie-to-go. Nog erger, want die is duurder dan een normale, maar ik vond dat het mocht.

De appie-to-go bleek kort dicht te zijn voor een reparatie, maar lang genoeg om mijn overstaptijd te overbruggen. En zo hield de blauwe supermarkt mij voor de tweede keer die dag af van een aankoop die ik eigenlijk niet hoefde te doen. Ik was uiteindelijk zo op de plaats van bestemming en heb een heerlijke dag gehad. Daar had ik die koek niet voor nodig (en dat wist ik van tevoren eigenlijk ook wel).

7 opmerkingen:

 1. Wat een leuk verslagje heb je ervan gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yep dan is het de bedoeling dat je niets uit gaf :-)
  Zoiets heb ik ook wel gehad en achteraf was ik er nog blij om ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. LOL. Ik moet er wel om glimlachen hoe je Innerlijke Consument zo graag wilde, maar dat het gewoonweg niet zo mocht zijn.

  Zo kom je er ook wel : )

  Goed gedaan, ook al heb je dan niet dankzij je wilskracht je geld in je zak gehouden ; )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, joh, normaal zeggen we 'volgende keer beter', maar nu moet ik denk ik zeggen 'pas op, volgende keer slechter...' ;) Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, handig zeg die Appie! ;)

  Fijn dat je terug bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dank voor jullie reacties. Ik word er blij van.

  BeantwoordenVerwijderen