27 juli 2017

"Nieuwe" kamers

Onze logeetjes komen een weekje logeren. Doordat ze gegroeid zijn (dat doen kinderen gelukkig), is het tijd om ze een bed op te laten schuiven.

De oudste maakt een grote sprong. Hij gaat van een kleuterbed naar een tweepersoonsbed. Dat is ons normale logeerbed. Al onze logees (op de kleuters na) slapen vanaf nu in een kamer met dino-accenten. Op een goedkope plafonnière maakten we dinosporen. Er komen dinopoten onder het bed (ik ga mijn figuurzaagskills weer eens ophalen) en misschien nog wat sporen met opstrijkstof op gordijn en dekbed. Klap op de vuurpijl is de glijbaan, die is nog niet echt in dinothema, maar dat kan bijvoorbeeld een mooie staart worden. Een glijbaan op zijn nieuwe kamer was zijn grote wens. Gelukkig is ons logeerbed zo'n bed met een soort hekwerk aan het voeteneind. Op marktplaats vonden we voor een tientje een glijbaan die eigenlijk bij een halfhoogslaper hoort, maar prima aan dat hekwerk kan hangen, de hoogte klopt precies. Als we een kast verplaatsen is er genoeg ruimte om te glijden.

De jongste gaat van het peuterbed naar het kleuterbed. Dat is op zich al een droom die uitkomt voor haar. Het is ook een gaaf bed, een Pluk-kraanwagentje met stuur en lampjes. Toch wilde ik het voor haar ook een beetje aanpassen. Ze is groot frozenfan dus ging ik op zoek. Ik vond een dekbedovertrek voor 5 euro op marktplaats. Dat was 5 euro goedkoper dan een nieuwe, maar bij de nieuwe zat geen kussensloop dus deze was nog beter ook. Om het door verzendkosten niet duurder te laten worden, ging ik het overtrek halen op de fiets. Een uur heen en een uur terug. Ik heb wel even getwijfeld of dat niet wat overdreven was. Wat ben ik blij dat ik het wel gedaan heb. Ik fietste voor het eerst van mijn leven door de Maastunnel. Moohooi, en lekker fris terwijl het gisteren buiten de tunnel een beetje benauwd was. Daarna reed ik door volkswijken met gave architectuurdetails om vervolgens door het mooie zuiderpark te mogen fietsen, waar ik ook nog nooit geweest was. Tot slot reed ik vlak voor ik op mijn bestemming was nog langs wat bramenstruiken met volle paarse bramen eraan. Heb ik even van gesnackt. :) Ik heb genoten. Het was een soort uitje waar ik zo vijf euro entreegeld voor had betaald en nu was de bonus ook nog een gewild dekbedovertrek. Ik maak het kamertje af met wat roze accenten, heel cliché, maar zeker goed voor het gevoel bij onze kleuter dat het echt haar kamertje is geworden.

Eerlijk gezegd hebben we niet alles budget gedaan. De bediening van het licht moest gesplitst worden, de lampen in voor- en achterkamer waren te bedienen met één knop en konden dus alleen tegelijk aan of tegelijk uit. Ooit moeten daar nog eens nieuwe draden getrokken worden, maar dat is een flinke klus omdat er dan ook nieuwe stopcontacten en zo bij moeten. We hebben ervoor gekozen om onze tijd en energie in de leuke details te stoppen (hoewel die kast verplaatsen ook niet echt een lolletje is) en wat meer geld uit te geven aan een draadloos systeem. Minder zuinige investering, maar het scheelt klusfrustratie (draden trekken is altijd een gedoe en dan het gepiel met die draadjes in stopcontacten; je moet er heel zen voor zijn om dat leuk te vinden zal ik maar zeggen) en maakt ruimte voor de leuke dingen. Bewuste keuze dus.

Vandaag en dit weekend nog even hard aan de slag (nog niet alles is af) en dan kunnen ze komen.

2 opmerkingen:

  1. Wat goed dat je die fietstocht ondernam.Ik reken zelf altijd dat een afstand van 20 km net te doen is op de fiets...en terug dus. Het bracht me op zulke mooie plekken! Als ik moe word of een mooi plekje zie stop ik even voor een kop koffie (thermoskan)Soms ga ik expres ver van huis de gewone boodschapjes doen, alleen al om een mooie fietstocht mee te maken. Het ontspant me, en dát is óók winst, misschien wel groter dan een financieel voordeel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie maken er echt werk van! Ik vind dat heel hartelijk en verwelkomend naar de kinderen toe!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen