20 september 2015

Nieuwe voorwaarden Euroclix

Euroclix heeft zijn gebruiksvoorwaarden en privacybeleid aangepast. Het mailtje daarover stond al een tijdje in mijn mailbox. Ik wilde hem pas weggooien als ik de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid ook echt gelezen had. Dat heb ik nu eindelijk gedaan.

Volgens mij is het best wel netjes. Natuurlijk gebruiken ze cookies en verzamelen ze zo gegevens van je. Zo kunnen ze hun aanbod het best op jou afstemmen. Dat klinkt sympathiek, maar het is vooral bedoeld om jou zoveel mogelijk reclame te laten bekijken en dingen te laten kopen via hun site. Daar vind ik niets mis mee, het is wel goed om te beseffen.

Er zijn twee bepalingen waar mijn Money-Wenkbrauwen van omhoog gingen:

6.3 iFlavours garandeert dat zij derden aan wie gegevens van leden worden verstrekt, volledig zal binden aan de privacy voorwaarden als aangegeven onder privacy beleid.

Huh? Elders zeggen ze dat ze je gegevens nooit delen met derden. Daar heb ik dus een vraag over gesteld.

4.4 iFlavours is niet gehouden haar verplichtingen uit het spaarprogramma na te komen in het geval van omstandigheden die niet aan haar toerekenbaar zijn, zoals (maar niet beperkt tot) internationale conflicten, gewelddadig of gewapende acties, maatregelen van enige overheid, natuurrampen, slecht weer, ....

Wacht even! Ze hoeven hun verplichtingen niet na te komen als het weer slecht is? ??? Moet ik nu de volgende keer dat ik een aanvraag wil indienen om clix in te wisselen eerst naar het weerbericht kijken? 'Oei, weercijfer 4, dan maar geen aanvraag indienen.'
Het zal zo'n vaart niet lopen, maar toch ook maar even een vraag over gesteld.

Verder heb ik de indruk dat het nette voorwaarden zijn. Dus ik blijf voorlopig nog even lid (tenzij de antwoorden op de gestelde vragen teleurstellend zijn.) Ik ben overigens geen voorwaardenspecialist en misschien vind ik wel andere dingen (on)belangrijk dan jij, dus als je zeker wil zijn of de voorwaarden ook bij jou passen: lees ze even zelf via de mail die je hebt gekregen als je al lid bent.

Voor wie niet weet wat Euroclix is: Het is een online dienst waarvoor je je kunt aanmelden met je e-mailadres. Je kunt vervolgens clix sparen door op reclame te klikken in de e-mails die ze je sturen, of door mee te doen aan onderzoeken, of door via de site dingen te kopen. Die clix kun je inwisselen voor geld. Je wordt er geen miljonair van, maar het is makkelijk verdiend, en ze betalen echt uit.
Je kunt je via deze link aanmelden. Ik krijg daar een bonus voor.

4 opmerkingen:

 1. Bedankt voor deze toelichting! Zo ver was ik nog niet gekomen:) Zet je de antwoorden op je vragen ook hier op? Alvast bedankt. Groetjes Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Best EuroClix-lid,

  Goed om te horen dat de Algemene voorwaarden duidelijk zijn. Inhoudelijk zijn de nieuwe Algemene voorwaarden niet veranderd. De wijziging in de Algemene voorwaarden heeft hoofdzakelijk betrekking op de organisatiestructuur van EuroClix. De B.V. naam is aangepast van EuroClix B.V. naar iFlavours B.V. waar EuroClix en PanelClix als handelsnamen onderdeel van uitmaken. Dit heeft enkel gevolg voor het spaarprogramma, maar is enkel een formele aanpassing.

  Wij delen inderdaad nooit de gegevens van onze leden met derden, mits je hier toestemming voor hebt gegeven. Je zou hierbij kunnen denken aan een marktonderzoeksbureau, welke verder onderzoek zou willen uitvoeren, waar zij jouw persoonsgegevens voor nodig hebben. Wanneer je hier toestemming voor geeft, delen wij jouw gegevens. Zonder jouw toestemming, doen we dit uiteraard niet.

  Wat betreft het artikel 4.4;

  Wanneer personeel het kantoor niet kan bereiken omdat de sneeuw tot aan de dakgoot ligt, dan kan het voorkomen dat uitbetalingen niet gedaan worden. Of als een hevige regenbui het datacenter heeft doen onderlopen.

  Dus wanneer weersomstandigheden (welke niet meteen een natuurramp zijn, zoals hevige sneeuw of regenval) onze werkzaamheden belemmeren dan is er sprake overmacht en hoeven wij onze verplichtingen niet na te komen.

  Uiteindelijk zal de uitbetaling dan op een later tijdstip plaatsvinden.

  Ik hoop dat jouw vragen hiermee beantwoord zijn en je voldoende bent geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben, dan vernemen we dit graag.

  Met vriendelijke groet,

  Sabrina Ygel
  EuroClix Ledenservice


  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je het alleen van het klikken moet hebben, zijn er betere manieren om geld te verdienen. Je moet voor de grap eens je uurloon berekenen met alleen het klikken, kun je beter een krantenwijk nemen. Alleen de aanmelders zullen nog wat opbrengen maar dat worden er steeds minder naast degenen die de handoek in de ring gooien, zoals ik gedaan heb. Heerlijk geen mailbox vol troep meer. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd naar wat ze op je vragen antwoorden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen