24 september 2015

Uitbetaaldag

Het is uitbetaaldag en ik kom erachter dat ik mijn loon toch belangrijker vind dan ik dacht. Meneer Money Mustache houdt ons voor dat minder uitgeven belangrijker is dan een hoger inkomen. Nou wist ik al dat ik (nog) niet zo goed ben in het in de praktijk brengen van die regel.

In mijn zoektocht naar een passief inkomen, kom ik vooral manieren tegen die toch niet helemaal passief zijn die ik dan toch probeer. Dus ik klik op reclames en doe mee aan onderzoeken tegen beter weten in onder het mom van "elk miljoen begint met een tientje". En ach, zo lang ik dat niet als een opgave zie, blijf ik dat nog even doen, met als enige gevaar dat ik mezelf een tevreden gevoel geef en dus niet geprikkeld ben om serieus door te zoeken.

Toen de afgelopen weken het verloop van de onderhandelingen over het salaris voor rijksambtenaren in het nieuws was, dacht ik dat me dat niet zo interesseerde (ondanks dat ik rijksambtenaar ben). Meer inkomen is immers geen doel, meer besparen wel.

Maar toen ik vanavond mijn bankrekening checkte (om te checken hoeveel geld ik deze maand over had van mijn salaris, uhuh, echt alleen daarom) zag ik dat het door mijn werkgever gestorte bedrag hetzelfde was als de maanden hiervoor. En ik merkte dat het me tegenviel. Ik had blijkbaar toch gerekend op de eenmalige bonus en kleine salarisverhoging waarvan ik begrepen had dat het al bij het salaris van september geregeld zou zijn. Ik heb me er eerlijk gezegd ook niet echt in verdiept óf die deal al definitief was en wanneer er dan uitbetaald zou worden. Deze maand dus niet blijkbaar. Ik ben kort een tikje teleurgesteld, maar ik ben eigenlijk heel tevreden met mijn salaris, én ik zag dat er ook deze maand weer wat overgebleven is bovenop wat ik automatisch spaar. Geen reden tot teleurstelling dus.

8 opmerkingen:

 1. haha herkenbaar :) lastige is dat wij nooit weten hoeveel man precies verdient door zn overuren, dat weten we pas op zijn betaaldag (elke 4 weken), dus ik kijk ook altijd vol spanning tot het binnen is!!! mijn salaris weet ik op de cent nauwkeurig na mn laatst gewerkte dag en voor die tijd al een schatting, omdat ik zelf mn uren factureer ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmm houdt ons voor dat uitgaven verminderen belangrijker is dan inkomen vergroten, maar hij verdiende vroeger 3-4 keer modaal! Als ik dat zou verdienen, dan zou ik ook niet meer streven naar meer inkomen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. pff jeetje dat is wel een enorm verschil! ik ben nog blij met elk uurtje wat ik meer werk en elk overuur wat man maakt, als ik de bedragen weer ontvang op de rekening (en blij dat we uberhaupt beide inkomen hebben!! )

   Verwijderen
  2. @ Rentenier: O dat verklaart alles wat ik zie op MMM. Ik begreep het al niet, hoe hij dat allemaal gedaan had met zijn salaris.. maar met 3-4 keer modaal zou ik dat ook kunnen, denk ik. Niet dat ik jaloers ben, hoor, begrijp me niet verkeerd. Groetjes, Monique

   Verwijderen
 3. Meer inkomen is toch ook fijn vind ik altijd. Er zit een keer een grens aan wat je kunt besparen. Je zou ook Google ads op je blog kunnen zetten om wat bij te verdienen met je blog?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je het stukje wel helemaal gelezen, rentenier? Onderdaan vertelt hij namelijk dat hij wel weer reclame maakt voor creditcards ;) De enige reden waarom hij ermee was gestopt, was omdat het bedrijf eisen ging stellen aan de inhoud van zijn site, en dat wilde hij niet. Verder is er niks onmustachiaans aan, zo lang je je ziel maar niet aan de duivel verkoopt door reclame te maken voor iets waar je niet achter staat ;)

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen