7 augustus 2016

Gezamenlijke uitgaven

Elke maand maak ik 700 euro over aan de gezamenlijke rekening en Meneer Money Wenkbrauw doet dat ook. Ik moet zeggen dat ik al een hele tijd niet meer heb gekeken naar de samenstelling of opbouw van onze gezamenlijke uitgaven. We komen altijd uit en houden elke maand nog wat over om te sparen voor grotere uitgaven, zoals klussen aan het huis. Toch wil ik weer even wat beter op gaan letten. Daarom een momentopname: onze uitgaven van juli: 


De posten 'vrije tijd' en 'cadeautjes' zijn wat aan de hoge kant vind ik, maar ik denk dat dat niet structureel is. We hebben er plezier van gehad, zal ik maar zeggen :) 
En verder: We betalen de premie voor onze aansprakelijkheidsverzekering jaarlijks, vandaar dat die cel leeg is, waarom 'water' leeg is staat in mijn post van gisteren, en dan staat schoonmaak nog op 0,00 (lekker inconsequent qua 'methode') omdat we al een tijdje geleden onze schoonmaakster opgezegd hebben.
Volgens mij niet een heel gek lijstje, al kan 'vrije tijd' wel iets minder. Volgende maand nog maar eens kijken.

2 opmerkingen:

  1. Mooi lijstje hoor! Altijd leuk om te zien vind ik, vooral de verschillen. Onze energiekosten zijn lager (120 euro per maand), maar onze boodschappen dan weer een stukje hoger (500 per maand).
    En vrije tijd: dat verschilt inderdaad per maand. Wij proberen het op maximaal 200 per maand te houden, maar dat lukt ook niet altijd. Gelukkig is dat wel altijd leuk besteed geld inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Op Netflix kan je €1,5 besparen door samen met iemand anders een abbo te nemen

    BeantwoordenVerwijderen