31 december 2018

Achtentwintig cent

Vandaag wordt weer een ouderwetse bespaar-actie dag voor mij. Dat soort dagen zijn er niet zo veel meer, want de besparingen die ik wil doen, zijn standaard geworden. Natuurlijk koop ik cola alleen als het in de aanbieding is, maar om daar nou elke keer een blogje over te schrijven. ("Vandaag weer met 6 kilo cola van de supermarkt naar huis gezeuld. Ik ben toch niet zo sterk als ik dacht, maar ja, je moet er wat voor over hebben." "Vandaag weer ...)

Schokkend

Maar nu ga ik hamsteren. Want vanaf morgen gaat de btw omhoog. Voor elke tien euro aan boodschappen betaal je straks iets meer dan 28 cent meer. Geen schokkend bedrag misschien, hoewel ik wel moet denken aan de mensen die nu al moeite hebben met de eindjes aan elkaar knopen. Ik hoop maar dat de verlaging van de inkomstenbelasting echt goed uitpakt voor deze mensen.

Bolderkar

Omdat de verhoging voor mij niet schokkend is, ga ik niet met de bolderkar op pad, gewoon een rugzak en een extra tas voldoet. Die bolderkar gebruik ik soms wel voor boodschappen, eigenlijk alleen als ik een kratje bier ga halen. Het ding stuurt niet geweldig en is best wel groot, dus ik vind het altijd een beetje gênant in de supermarkt, maar ik weet echt niet hoe ik die 15 kilo anders thuis krijg. Voor de 6 kilo cola laat ik hem thuis (Daar gebruik ik trouwens vaak wel een rugzakvariant van de rolkoffer voor. Als ik dan naar huis loop, begeleid door dat typische rolkofferlawaai, moet ik in de helft van de gevallen aan een buurtgenoot uitleggen dat ik niet van vakantie terugkom.)

Drankwagen

Die bolderkar was trouwens een prima aanschaf. Destijds na wat getwijfel gekocht voor onze logeerkindjes. We hebben hem niet eens zo vaak voor de kinderen gebruikt, maar de momenten dat we hem gebruikt hebben was het óf heel erg welkom (want doodop) óf dolle pret (lekker racen). En nu gebruik ik hem dus als drankwagen (wat een beetje fout voelt: waar eerst de kinderen zaten, zet ik nu een krat bier), of om afval weg te brengen (voelt minstens zo fout, terwijl de kinderen er echt niet meer in willen, maar ja toch).Karkas

Andere bespaar-actie van vandaag hebben we gisteren al ingezet: we maken soep van het karkas van de kerstkalkoen, en kalkoensalade van het overgebleven vlees. Het zakje met ingewanden hebben we gereserveerd voor de hond van de buren. Die kalkoen gaat schoon op. En dan ga ik ook even kijken of de hazelnotenaardappelpuree toegevoegd kan worden aan het Oud&Nieuw-buffet.
Dat compenseert dan weer een beetje voor de andere luxe-dingen die we vandaag gaan eten en drinken. Het wordt een feestdag. Ik wens jullie allemaal veel plezier vandaag en veel geluk in het nieuwe jaar.4 opmerkingen:

 1. Hahaha, ik heb er ook over geschreven en ik heb niets extra gekocht, hoewel ik dat wel van plan was. Ik heb er in mijn voorraadkast geen plek voor en bovendien wacht ik gewoon weer op 2 voor de prijs van 1 aanbiedingen. Veel voordeliger!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. :) wij hebben uiteindelijk ook alleen maar de dingen gekocht waarvan we dachten dat we ze anders toch deze week zouden kopen. Wachten op aanbiedingen levert inderdaad doorgaans meer op.

   Verwijderen
 2. Mijn man vroeg nog aan me of hij flink moest inslaan voor 1 januari, maar ik heb het maar even zo gelaten.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen