2 januari 2019

Uitgaven 2018

Net als in 2017 hield ik in 2018 niet precies bij wat ik uitgaf. Ik hield (een natte) vinger aan de pols door te letten op wat ik maandelijks bij moest storten. Als dat maar niet te hoog werd, dan was er geen reden tot paniek. Omdat ik vond dat ik in 2017 iets te veel had uitgegeven, heb ik die grens van duizend euro naar negenhonderd gebracht. Begin september ging ik daaroverheen. Eerlijk gezegd heb ik daar weinig consequenties aan verbonden. Tot zover de functie van de paniekgrens.

Methode

Ik heb weer alle bedragen die op mijn betaalrekening bijgestort zijn en die niet een terugbetaling of voor een reservering of investering waren bij elkaar opgeteld. Daar heb ik het beginsaldo bij opgeteld en het eindsaldo afgetrokken. Ik heb er nog 200 euro bij opgeteld omdat mijn vader me af en toe contant geld geeft.

In 2018 heb ik €15.675,- opgemaakt.
Dat is €1.306,- per maand. 


Hierin zijn alle werkelijke uitgaven meegeteld, van noodzakelijk tot pure luxe, periodiek en eenmalig. Dus mijn ziektekosten zitten erin, maar ook de reis naar China en de Champagne-uitgaven.

Conclusie

Het is minder dan vorig jaar. Daar ben ik blij mee. Toen was het net iets te veel vond ik (1.340,- per maand). Het is bovendien keurig rond het bedrag van mijn ijklijstje (1.310,-). Ik heb dat ijklijstje sinds 2017 niet meer bijgesteld en dat hoefde dus ook niet. Ik vind het qua inzicht wel best zo. Ik ben behoorlijk tevreden met mijn uitgaven.

7 opmerkingen:

 1. Dag, wat een fijne blog! Ik lees een tijdje mee. De uitgaven zijn voor jou persoonlijk, meneer Money Wenkbrouw heeft een eigen uitgaven-overzicht. (neem ik aan)
  Ik ben benieuwd hoe het met het verhuur avontuur gaat...
  Met vriendelijke groet, L.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, dit zijn mijn uitgaven, inclusief mijn bijdrage aan onze gezamenlijke uitgaven. Meneer heeft zijn eigen overzicht inderdaad.

   Verwijderen
 2. Mooi, dat je het niet meer echt bijhoudt en dat het toch beter gaat!
  Merk je dat je minder tijd hebt om geld uit te geven nu je weer werkt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of juist meer, kan ook natuurlijk... Wij gingen altijd de winkels in tijdens de pauze. Kocht allerlei overbodig eten toen :(

   Verwijderen
  2. Ik heb eigenlijk alleen in december gewerkt (en de laatste week van november). Dat is sowieso meestal de periode dat ik meer uitgeef dus ik kan daar nog niet echt iets van zeggen.
   Als ik naar kantoor ga, ben ik wel lang onderweg. Zeker voor de terugweg moet ik dan wat te eten en te drinken meenemen, anders ga ik het kopen.

   Verwijderen
 3. Fijn dat je tevreden bent, en dat je toch minder hebt uitgegeven!

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als het gelukt is om minder uit te geven mag je zeker tevreden zijn.

  BeantwoordenVerwijderen