6 april 2020

Nieuw plan voor meer inkomsten

Acteurs- of modellenwerk. Het is niets voor mij, maar ons huis kan er wat van. Het heeft gefigureerd in verschillende Nederlandse films (onder andere Minoes), had een bijrolletje in een heuse Amerikaans-Nederlandse speelfilm, en speelde al hoofdrollen in een commercial en een soort clip in een tv-programma.

Omdat een van die films in het verleden speelde, stonden er ook verschillende oldtimers voor het huis


Leuke bijverdienste

Meestal is het onbetaald werk, soms betaald. In het laatste geval is het een leuke bijverdienste. Maar helaas staat er niet iedere maand een locatiescout gevolgd door een 40-koppige crew op de stoep. Dus wij vonden het tijd om te proberen de inkomsten van dit geldverslindende derde gezinslid wat structureler te maken.

Een kamer op airbnb

Het plan is niet zo verrassend, velen zijn ons voorgegaan: we gaan op airbnb. Niet met het hele huis, maar met een kamer. We hebben er al vaker over nagedacht, maar steeds ketste het af op privacy-issues. Onze douche is niet zo geschikt om met anderen te delen en we willen niet dat vreemden in ons huis rond kunnen snuffelen zonder dat wij erbij zijn.

Vier minuten douchen

Nou hebben we een tweede douche. Of eigenlijk is het de eerste douche. Toen we een bewoonbaar huis van het pand gingen maken, is het eerste wat we hebben gedaan, een basic-douche maken. Er was een overschot aan wc's en er waren nul douches. Dus: wc-pot eruit, doucheputje erin; stortbak eruit, douchekraan erin. Die douchekraan sloten we aan op het keukenboilertje. Dat betekende vier minuten lauw douchen en vervolgens minstens een half uur wachten voor de volgende kon douchen, ook weer maximaal vier minuten.

Upgrade

We hebben besloten die basic-douche een upgrade te geven door een grotere boiler te plaatsen. Daarmee kan er comfortabel gedoucht worden. De douche is op de begane grond waar we een mooie kamer beschikbaar hebben om in het weekend te verhuren. Daar moet dan nog wel een goede slaapbank in. Zo eentje waar gasten echt lekker op kunnen slapen (en die doordeweeks, als er geen gasten zijn, redelijk zit en er ook redelijk uitziet.)

Tijd

Laatste puntje is het afsluitbaar maken van de trap, zodat de rest van het huis niet toegankelijk is voor de gasten. Er moet dus nog wel wat gebeuren, maar in deze tijd willen we de kamer uiteraard toch niet verhuren (en zouden er ook geen huurders te vinden zijn). We hebben nu de tijd om dit goed in orde te maken en straks als het veilig is, knallen we die kamer op airbnb. Dat kan best nog even duren, maar ooit kan het weer.

Spannend

Ik vind het een beetje spannend omdat je regelmatig berichten hoort over het aan banden leggen van verhuur via airbnb. Voor zover ik weet gaat dat vooral over het continu verhuren van hele huizen. Dat zijn wij niet van plan. Daarnaast is het natuurlijk ook maar de vraag in hoeverre de toeristenindustrie weer op gang komt. Misschien hebben we pech en wil er voor een langere periode niemand bij ons een weekendje doorbrengen.

Logees

Gelukkig is de investering niet zo groot en is er ook nog een andere reden om deze investering te doen: zelfs als het slecht gaat met de toeristenindustrie kunnen we rekenen op verschillende logees,  mijn ouders komen bijvoorbeeld graag een nachtje slapen. Vooral mijn moeder is niet meer zo goed ter been. Iedere keer als ze hier al die trappen opklimt, houd ik mijn hart vast (en haar, maar ik weet niet of ik haar echt tegen kan houden als ze valt). Met een comfortabele logeerkamer op de begane grond zijn die klauterpartijen niet meer noodzakelijk.

Kleine investering

We doen dus een kleine investering in ons huis waarmee we wat extra inkomsten hopen te genereren en waarmee we in ieder geval ons huis ook weer wat fijner maken voor (familie)bezoek; er kan altijd meer bij, altijd gezellig. Als het lukt om meer inkomsten te genereren, hebben we er weer een inkomstenbron bij: goed voor de spreiding en de inkomsten.

1 opmerking:

  1. Soms kan een kleine investering inderdaad de moeite waard zijn, en relatief veel opleveren!

    BeantwoordenVerwijderen