13 september 2015

Rommella ordenen

Heb je een rommella? Natuurlijk. Als je geen rommella hebt, is er iets mis met je. Of zegt dat meer over Mevrouw Money Wenkbrauw dan over jou? Ik vind het dus normaal om een rommella te hebben. Ik snap niet hoe je het zonder doet. Ik heb het wel eens geprobeerd te vermijden maar dat is niet gelukt.

Eens in de zoveel tijd probeer ik wat orde te scheppen in chaos van de rommella. Naast veel weggooien, betekent dat ook ordenen en dat vraagt een indeling van de la. In onze vorige keuken hadden we daar een systeem voor van de Zweedse winkel. Kon je zelf afmetingen van je vakjes kiezen, leek heel handig, maar was het niet omdat het niet vastzat aan de bodem. Er schoof van alles onderdoor.

Ik heb het een tijdje geprobeerd met lege doosjes (van thee of zo). Maar dat was het toch ook niet helemaal: net niet de goede afmetingen en omdat het niet helemaal strak de la opvulde, gingen de doosjes schuiven. Zag er ook rommelig uit.

Nu doen we het met lego. We hadden een krat staan van vroeger (van toen Meneer nog Jongetje was) en daar hebben we een lade-indeling mee gemaakt met grondplaat. Ik heb de afmetingen van de vakjes zelf kunnen kiezen, superhandig. Als het aangepast moet worden, kan dat. Het ziet er ook nog eens vrolijk uit vind ik, het was leuk om te maken, en het kostte niets omdat we de lego al hadden.

We hebben het ook voor onze bestekla gebruikt en omdat die wat netter is, plaats ik daar een foto van. Er is op het moment geen orde in de chaos van de moneywenkbrauwrommella en daar val ik jullie maar niet mee lastig.

9 opmerkingen:

 1. Wat een kostelijk idee zeg, om met lego een besteklade te maken! Dat ben ik nog niet eerder tegengekomen, dus complimenten voor je originaliteit!

  Ik heb zelf een keukenkastje met lades. In elke la zit een besteksoort. Dat heeft erg geholpen wat betreft de rommeligheid.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kostelijk idee zeg, om met lego een besteklade te maken! Dat ben ik nog niet eerder tegengekomen, dus complimenten voor je originaliteit!

  Ik heb zelf een keukenkastje met lades. In elke la zit een besteksoort. Dat heeft erg geholpen wat betreft de rommeligheid.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het zo'n leuk idee, dat ik hem ga pinnen en delen op Facebook!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me alleen heel onpraktisch met het schoonmaken

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig. Ik las het verkeerd en las rom-mella, ik dacht huh?
  En volgens mij is schoonmaken heel simpel, kwestie van steentjes los, in een sopje en weer opbouwen. Ook heel zen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. misschien is het nog mooier als je voor elk vakje dezelfde kleur steentjes gebruikt !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen