11 juli 2020

Wachten op de hypotheek, banken en een huis

Er is een periode van wachten aangebroken. Nou ja, ik hoop dat 'periode' overdreven is en dat het wachten grotendeels beperkt blijft tot een paar dagen.

Hypotheekdossier met coronaverklaring

Sinds maandag ligt ons dossier, inclusief coronaverklaring, bij de bank. In die verklaring staat dat wij verwachten dat we ondanks wat er allemaal aan de hand is onze baan houden. Je moet de coronaverklaring ook invullen als je een vaste baan en werkgeversverklaring hebt.

Bewustwording

Het is meer een bewustwordingsdingetje dan dat ze daar rechten aan kunnen ontlenen. Kunt u straks uw hypotheek nog betalen? Gelukkig konden wij allebei volmondig 'ja' antwoorden. Niets is zeker, maar we hebben het tijdens de lockdown allebei drukker dan normaal gehad op ons werk en de bedrijven waar we werken zijn slim op de veranderende omstandigheden ingesprongen. (En we hebben ons werk niet echt nodig om de hypotheek te kunnen betalen.)

Van voorbeeldofferte naar hypotheekofferte

Wij hebben ingestemd met de voorbeeldofferte van de bank en daar zijn ze nu aan het beoordelen of ze ons echt een aanbod willen doen, of ze de echte hypotheekofferte willen sturen. De adviseur heeft aangegeven dat dit ongeveer een week zou duren, misschien iets langer omdat het - ook bij de banken - druk is. Met een beetje geluk krijgen we na het weekend antwoord.

Banken

Behalve de bank die onze hypotheekaanvraag goed moet keuren, wachten we op nog twee andere banken: slaapbanken die we besteld hebben. De banken zijn bedoeld voor onze nieuwe logeerkamer die op termijn misschien ook wel airbnb-kamer wordt.

Comfortabel

Oorspronkelijk zouden we één slaapbank bestellen, maar we konden eigenlijk geen mooie en betaalbare vinden van de goede afmetingen. Een bed van 1,20 bij 1,90 vinden we zelf niet echt comfortabel voor ons tweetjes en dat willen we dus ook onze gasten niet aandoen.

Constructie

We waren al een constructie aan het bedenken die we achter de bank konden plaatsen waarmee we het bed konden vergroten, toen we ineens voor een heel goede prijs twee eenpersoonsslaapbanken vonden, slaapfauteuils eigenlijk. Ze passen prima in ons interieur, zien er op de plaatjes comfy uit en leveren twee bedden op van 1,00 bij 1,98.

Slaapfauteuil

Negatieve reviews

Het enige nadeel is dat ze uit Italië moeten komen én dat er nogal wat reviews waren waarin klachten stonden over de bezorging. We hebben flink getwijfeld en het er uiteindelijk toch maar op gewaagd, ook al omdat klanten wel heel tevreden lijken over de producten (als ze eenmaal geleverd zijn). We hebben betaald met creditcard zodat het verzekerd is als er niets geleverd wordt. Volgens de site zouden ze aanstaande dinsdag geleverd worden. Fingers crossed.

Verhuurhuis

Afgelopen week hebben we drie woningen bezichtigd. Op twee daarvan hebben we een bod gedaan. We hebben bij allebei onder de vraagprijs geboden. Niet omdat we ervan overtuigd zijn dat er niemand hoger gaat bieden, maar omdat we een bod altijd baseren op de businesscase, hoger gaan we niet. We hoeven geen voorbehoud van financiering te maken. Wie weet helpt dat, we moeten een beetje geluk hebben.

Het geluk een beetje helpen

Ondertussen plannen we gewoon nieuwe bezichtigingen in, want als we vaker een bod kunnen doen, wordt de kans op geluk groter. Je moet je geluk zo veel mogelijk helpen natuurlijk. We verwachten begin van de week al reactie op de boden die we uitgebracht hebben, dus ook hier: fingers crossed. Alle vertrouwen dat het goedkomt; we willen doorpakken maar hebben geen haast.

3 opmerkingen:

  1. Wel fijn,geen voorbehoud van financiering. Dat komen ze niet vaak tegen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. haha, bod onder de vraagprijs. Dat kan in mijn regio echt niet. Gemiddeld komt je nu 15 - 20% boven de vraagprijs uit. En dat in bijna alle prijsklassen. ik weet voorbeelden van de prijsklassen < 200.000 tot > 600.000 Verkooptijd: een week, na plaatsing op Funda heb je de dag er na de eerste biedingen ongezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke slaapstoel/bank! Heel verrassend, en hij kan ook echt prima als gewone stoel vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen