1 december 2015

Goedkoop licht

Ik fiets graag. Ik draag geen helm, maar verder houd ik het graag zo veilig mogelijk. Lang voor het donkere seizoen begon, heb ik daarom lampjes gekocht. Bij Hema, lekker goedkoop. Ik kocht er meerdere, zodat ik ze aan verschillende jassen kon maken en aan m'n fiets.

Ik dacht dus dat ik goed voorbereid was, maar zodra ik ze begon te gebruiken vielen ze één voor één uit elkaar. Binnen no-time had ik alleen het achterlichtje van vorig jaar nog, en die brandde niet al te sterk meer. Ik had nieuwe lampjes nodig, maar ik had niet zo'n zin om nieuwe lampjes te gaan kopen die weer uit elkaar zouden vallen.

Ik had natuurlijk nog een hoop onderdelen. Ik ben een half uurtje gaan zitten en heb ze weer in elkaar gezet. Ik hield zelfs geen onderdelen over, wel moest ik een rode met een witte combineren. Ik was er dus maar eentje kwijt (of eigenlijk twee halve). Ik heb ze extra verstevigd met plakband.Inmiddels fiets ik er al weer een paar weken mee door weer en wind en ze doen het nog steeds. Zo heb ik toch een paar euro bespaard. Een beetje een kneuterig klusje, maar ik vind het toch leuk.

9 opmerkingen:

 1. Als het om veiligheid gaat moet je deze lampjes zeker niet hebben, je bent net zo zichtbaar als wanneer je helemaal geen licht voert, ze zijn echt veel te klein.
  Ik rijd zowel fiets als auto en hoevaak je niet bijna een fietser raakt die gewoon onzichtbaar is maar wel van dit soort lampjes heeft is niet op 1 hand te tellen.
  Wat mij betreft zouden deze lampjes verboden moeten worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt Lopke als het op fietsverlichting aankomt doet de gros het verkeerd.

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/fiets/vraag-en-antwoord/wat-zijn-de-regels-voor-fietsverlichting-en-reflectie-op-een-fiets

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik koop altijd de iets steviger fietslichtjes van de Action. Die zitten in zo'n verpakking van wit en rood. Die zijn als back up als het echte licht het niet doet.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die gebruik ik voor de hond en ook voormezelf als voetganger in het donker. Die zijn inderdaad veel beter, want waterdicht. Ook te koop bij de ANWB. Voorr de fiets gebruik ik de echte fietsverlichting van de action naast mijn gewone koplamp . Op het platteland heb je flink wat licht nodig op de fiets

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik draag ook altijd ook zo'n reflector-verkeershesje, die zie je echt al op verre afstand! Ben ik mee begonnen nadat ik meereed in een auto en alle hardlopers wél zichtbaar waren(met hesje) en de fietsers pas op het laatste moment. Het voelt een stuk veiliger nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn eerste reactie is verdediging (ik zit ook wel eens in de auto en let dan ook wel eens op wat wel werkt en wat niet qua fietsverlichting; ik gebruik meerdere lampjes op strategische plekken).

  Maar misschien is het veel slimmer om naar die andere ervaringen te luisteren en er iets mee te doen. Het gaat ten slotte om m'n eigen veiligheid. Ik heb nog ergens een groter lampje liggen, volgens mij. Even zoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik woon in een poldergebied en kan alleen maar vragen aan alle fietsers: gebruik goede fietsverlichting en combineer het met een reflecterend hesje. Het maakt je zichtbaar. En omdat ik zelf ook door de polder fiets wil ik aan alle autobestuurders vragen: pas je snelheid aan als je een fietser passeer en kom je een fietser tegen dim dan je schijnwerpers. JBR

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik heb een keer een knijpkat (zo`n lampje wat je kan opwinden door erin te knijpen) op mijn fiets getaped. Niet geschikt voor lange afstanden, maar voor de winkel op en neer prima . haha

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen