31 januari 2016

40 euro per maand!

Het is bekend: overstappen van energieleverancier loont. Hij staat in vrijwel alle bespaartiplijstjes. Toch was ik verbaasd dat het zóveel uitmaakt. We hebben vorige week mijn ouders geholpen met overstappen.
Toen ik erover begon, hoefde het voor mijn vader niet zo. Hun energieverbruik is laag (dacht hij; het bleek gemiddeld) dus zoveel zou het niet op kunnen leveren. Toch maar even gecheckt en we vonden een aanbieding waarmee ze 40 euro per maand konden besparen. Wow!
Dat vond m'n vader toch wel interessant. Dus ze zijn overgestapt. Binnenkort even checken of dat allemaal goed gegaan is en dan is dat ook weer makkelijk verdiend.

Nu nog de volgende stap: een programma in de programmeerbare thermostaat zetten. Daar is mijn vader nog niet aan toe. Hij vindt het maar onzin. Maar nu ik weet dat hun verbruik helemaal niet zo laag is als hij altijd claimt (hij denkt dat oprecht overigens), ga ik er binnenkort toch maar weer eens het gesprek over aan.

Zelf zijn we vorig jaar in maart/april overgestapt, dus over ongeveer anderhalve maand gaan we eens bekijken of we zelf ook weer over kunnen stappen voor betere tarieven.

6 opmerkingen:

 1. Een programma in de thermostaat is niet altijd voordeliger. Wij hebben bewust gekozen voor een modulerende thermostaat die je niet kunt instellen. Elke ochtend bepaal ik zelf aan de hand van het weer of mijn werkzaamheden hoe hoog ik hem zet. Verder laat ik in de middag de zon de huiskamer verwarmen. In de winter lukt dat niet, maar in het voor- en najaar kan ik op deze manier veel kub gas besparen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het geval van jouw ouders zou het natuurlijk wel een besparing kunnen zijn. Misschien laten ze 's nachts de verwarming te hoog staan. 'S Nachts de verwarming lager is bij ons de grootste besparing geweest.

   Verwijderen
 2. Wij doen het ook op deze manier. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde dus een programma in de thermostaat werkt niet. Als ik thuis veel aan de poets ben gaat de verwarming laag. Zit ik stil dan iets hoger. Ben ik weg gaat hij ook laag. En in de avond om 8 uur laag. Dan blijft het prima warm tot we gaan slapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 40 euro per jaar is 480 euro besparing per jaar. Een fijne besparing voor je ouders. Misschien kunnen ze ook overstappen naar een andere internetprovider of verzekeraar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn ouders hebben dagelijks hetzelfde ritme en zetten 's nachts de verwarming nauwelijks omlaag omdat het dan 's ochtends te koud is. Dus daar valt echt wel wat te winnen denk ik.

  Andere overstapmogelijheden checken is inderdaad ook nog een goede tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij ons scheelt het ook veel. Ook de klokthermostaat staat geprogrammeerd. Als ik op een doordeweekse dag thuis ben, zet ik de verwarming hoger.

  BeantwoordenVerwijderen