26 januari 2016

Al weer een blauwe envelop

In oktober begon het. De belastingdienst startte een campagne over het afscheid van de blauwe envelop. Dat leidde tot een hoop commotie. Radar besteedde er aandacht aan, de Nationale ombudsman startte een onderzoek en er kwam een heus meldpunt.

Ik volgde het nieuws niet tot in detail en dacht dat de uitkomst was dat de blauwe envelop wel zou verdwijnen, maar dat mensen konden aanvragen om voorlopig nog even wél papieren post van de belastingdienst te krijgen.

Ik had me al een tijd geleden ingeschreven op Mijnoverheid.nl omdat ik digitale post echt veel handiger vind. De zoekfunctie van mijn computer is een stuk beter dan mijn eigen persoonlijke zoekfunctie (met andere woorden: ik raak papieren post kwijt, soms, heus niet altijd maar wel soms.). Én bovendien kan ik digitale post ook bekijken en afhandelen als ik niet thuis ben. Dat kan met papieren post alleen maar als ik de blauwe envelop in mijn tas heb kunnen stoppen.

Helaas kreeg ik de afgelopen tijd alleen maar papieren blauwe enveloppen. Misschien nog wel meer dan normaal. Ik was er niet blij mee (en niet omdat ik moest betalen, want daar gingen deze brieven niet over.) Vorige week kreeg ik eindelijk een mailtje met de strekking dat er een bericht van de belastingdienst in mijn inbox op Mijnoverheid.nl stond. Ik logde snel in. Het was een brief met de simpele mededeling dat ik tussen 1 maart en 1 mei aangifte moest doen. Ik vond het eigenlijk wel logisch dat ze de eerste 'digitale blauwe envelop' voor zo'n simpele mededeling met een (niet eens zo heel harde) deadline die relatief ver weg ligt, gebruikten.Maar blijkbaar was de belastingdienst er toch zenuwachtig over. Ik vond namelijk diezelfde middag in onze brievenbus: een blauwe envelop. In die blauwe envelop een printje van wat ik ook al in mijn digitale berichtenbox had gelezen. Zucht. Het is niet erg als ik deze papieren versie kwijtraak, dus echt last heb ik er niet van, maar ik vind het wel overbodig. Zonde van die blauwe boom.

En vandaag weer. Uitgerekend op de dag dat ze een herstart maken met de campagne 'Vaarwel ...'. Vaarwel nog een blauwe boom.


3 opmerkingen:

 1. 'Welkom mevrouw money wenkbrauw'.
  Schitterend :-)

  HJ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Scherp opgemerkt :) Ik kon het niet laten toen ik mijn andere naam aan het wegvegen was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hillarisch inderdaad, t was me de eerste keer niet opgevallen :)

   Verwijderen