3 februari 2016

Moet ik nieuwe schoenen?

Mijn zwarte 'winterschoenen' zijn behoorlijk oud, zeker ouder dan vijf jaar, maar het zou ook zomaar tien jaar kunnen zijn. Het zijn half hoge laarsjes met een redelijk puntige neus. Het leer heeft vooral op de neus al best wat te verduren gehad. Sinds een half jaar poets ik mijn schoenen wat vaker dan voorheen, maar niet alle beschadigingen zijn weg te poetsen.

En nu is één van de hakken kapot gegaan. Ik zou ermee naar de schoenmaker kunnen gaan. Ik twijfel er echter over. Ik meen me te herinneren dat ik de vorige keer (ongeveer twee jaar geleden?) het laten lappen van deze laarsjes duur vond. Ik heb een bedrag van meer dan 50 euro in mijn hoofd. Ik weet niet zeker of dat klopt, maar voor 50 euro kan ik volgens mij beter nieuwe schoenen kopen.

Maar ik heb een hekel aan schoenen uitzoeken en passen, al mijn hele leven lang. En sinds bijna een jaar houd ik ook niet van geld uitgeven. Dus de vraag is: heb ik nieuwe schoenen nodig?

Ik heb bruine laarzen en rode halfhoge laarsjes. Bruine laarzen kunnen niet (zo goed) onder een blauw of zwart pak. Rode kunnen vaker onder die pakken, maar ook niet altijd. En ik wil ook niet altijd rode laarsjes aan. Het heeft een bepaalde uitstraling waar ik niet altijd zin in heb.
Ik heb ook zwarte schoenen. Die zijn echter te open voor het huidige weer. Maar het kan niet meer heel lang zo koud en nat zijn, toch?

Ik draag gewoon vaker bruin komende weken. En een paar keer rode laarsjes kan mijn imago nog wel aan, denk ik.

'Een gat in je schoen? Beter dan andersom' zegt Meneer Money Wenkbrauw


8 opmerkingen:

 1. Heb vorige week bij mijn bejaarde schoenmaker nieuwe zolen en hakken onder mijn laarsjes laten zetten voor€28,95. Ook nog kapjes voorin want kreeg natte voeten als het regende. Is de moeite om even te zoeken en prijs te vergelijken. succes en groet Renee

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je nou toevallig in de goedkoper een paar mooie zwarte leren laarzen tegenkomt zou je je even over je anti uitgeef en anti schoenenpassen heen kunnen zetten.
  Want volgend jaar zijn je open zwarte schoenen niet dichter geworden. Net zo min zullen de rode laarsjes blauw, grijs of zwart zijn verkleurd en de bruine blijven bruin.

  Ik laat trouwens in hattem of dedemsvaart nieuwe omderkantjes op een hak slaan, net voor het onderste stuk af is. Minder dan 20 euro. Soms een 10 tje soms wat meer. Ligt aan materiaal, hak, grootte, kleur.
  Ik heb laatst drie paar gekocht. Ik had steeds natte voeten. Overal het materiaal zo af dat het niet meer waterdicht was. In elke paar. Ik heb drie paar dat nog mooi is gehouden voor droge dingen, voorjaar. De andere drie paar heb ik weggedaan.
  Ach ik kocht in 3 jaar tijd zes paar en heb er 11-9 jaar op gelopen.
  Volgend jaar kijk ik weer ( tweede paar een euro, ecco, rieker, jana, gabor) en kies dan tijdloos, goede pasvorm, leer en stevig. Zodat ik er weer 10 jaar tegen kan.

  Ik poets kalende schoenen savonds en dan pas sochtends uitpoetsen. Het is natuurlijk het onvermijdelijke uitstellen. Maar ja, over zes maanden is het tweede paar een euro bij de mannenschoenen...

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zwarte schoenen/laarzen heb je nodig,ze passen overal bij. Koop een paar in de uitverkoop van een goed merk (ik heb meestal ecco's die jaaaren meegaan). Ook al heb je oude kleren aan, met een paar goede schoenen zie je er beter uit. Een outfit van goede kleren met daaronder oude afgetrapte schoenen is altijd minder geslaagd !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik koop altijd dure schoenen. Door ervaring wijs geworden: ze gaan veel langer mee, veel beter voor rug en voeten, goed te herstellen en ik loop er zeker gemiddeld 8 jaar op. Ik praat nu over El Naturaliste, Wolky's en Loints!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zeg dat je aan nieuwe schoenen toe bent.... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij zijn nieuwe schoenen niet zo erg ;) Ik heb ook weer een nieuw paar werkschoenen moeten kopen. Wel kwaliteit kopen inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind bruin wel staan onder blauw of zwart. Dat zie ik ook vaak genoeg. Zwart onder donkerblauw of andersom vind ik niet mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik zou nieuwe schoenen kopen en wel nu, misschien zelfs wel 2 paar. Een paar voor lopen in sneeuw en vieze blubber etc en 1 paar voor netjes. Het is opruiming. Je kan nu wel voor 100 euro 2 paar kopen. De weer en windschoenen koop je nu het best bij de ANWB met 50 tot 70 procent korting. de andere weet ik niet, maar bij Scapino is het ook opruiming

  BeantwoordenVerwijderen