12 mei 2016

Hoe ga ik het doen?

Ik 'zit' met een heel praktische vraag: Hoe ga ik het doen met het geld dat bedoeld is voor mijn voorproefje? Dat geld staat op een spaarrekening en ik betaal mijn leven van een lopende rekening.

Ik zou het natuurlijk allemaal in één keer over kunnen maken naar mijn lopende rekening. Eigenlijk niet eens zo gek. Ik houd toch in allerlei excelletjes bij hoeveel ik uitgeef en of ik nog op schema lig. Toch aarzel ik. Ik denk dat het beter is om maandelijks een bedrag over te maken. Dan kom ik minder snel in de verleiding om over mijn maandbedrag heen te gaan. Grappig, ik dacht dat ik mezelf hierin compleet vertrouwde. Blijkbaar toch niet, want alles ineens, of zelfs maar een jaar, gaat me echt te ver. Minstens even belangrijk in die overweging is dat maandelijks overmaken toch ook beter voor het overzicht is (en het scheelt een ietsepietserig klein bedragje aan rente), maar toch.

Maandelijks een bedrag overmaken dus. Maar dan niet de hele 1.450 euro. Want in dat bedrag zitten ook reserveringen voor spullen, ziektekosten etc. Die reserveringspotjes staan op de spaarrekening en dat geld kan dus lekker daar blijven. Dat werk ik gewoon bij in mijn excelletjes en dat het dan niet op mijn rekeningafschriften te zien is, lijkt me niet zo erg.

Maandelijks een iets kleiner bedrag overmaken dus. En daar komt het volgende 'probleem'. Ik kan van de spaarrekening waar het geld op staat geen automatische periodieke overboeking doen. Dat moet ik dus steeds handmatig doen. Ik kan gelukkig wel overboekingen met een datum in de toekomst invoeren. Dat ga ik binnenkort dan maar eens doen voor de eerste paar maanden.


4 opmerkingen:

 1. Maandelijks een bedrag overmaken lijkt me ook gewoon veiliger dan je hele vermogen op een lopende rekening zetten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mevrouw Money Wenkbrauw13 mei 2016 om 06:34

  Is ook waar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "Ik zou het natuurlijk allemaal in één keer over kunnen maken naar mijn lopende rekening. Eigenlijk niet eens zo gek. "
  Eh, dat vind ik wel gek, financieel gezien:
  zelfs een 0,5% rente van 80.000 is 400 euro per jaar. Het bedrag waar je rente over krijgt wordt elke maand wel kleiner, maar reken maar eens uit over 5 jaar wat je nog aan rente krijgt..

  BeantwoordenVerwijderen