21 maart 2017

Kun je geld verdienen met tv kijken?

Soms vertoon ik een soort van verslavingsgedrag. Ik zie een kop of titel die me eigenlijk niet interesseert. Ik weet heel goed dat ik er echt niet gelukkiger van ga worden, dat ik er niets van leer, dat de wereld er niet beter van wordt, als ik op het linkje klik. En toch doe ik het. Klik.

Er kunnen dan twee goede dingen gebeuren:
 1. Het duurt heel lang voordat het filmpje is geladen en in die tijd haak ik alsnog af. Ik ga leukere dingen doen.
 2. Er start een reclame, zo eentje die je niet na 3 seconden weg kan klikken. Ook dat is meestal wel genoeg schop onder mijn *** om iets te gaan doen wat ik echt wil.
Laatst had ik een tweetje, reclame dus, en ik dacht: ‘Ja doei, ik ga echt niet deze reclame zitten kijken voor een oninteressant filmpje zodat er geld wordt verdiend aan slechte content.’ Verder denkend, terwijl ik de laptop uitzette, bedacht ik dat ik wél bereid ben naar reclame te kijken als ik er geld voor krijg, ook al krijg ik er veel minder voor dan degene die me die reclame laat zien. Dat doe ik namelijk met euroclix. Ik krijg mailtjes met reclame en daar klik ik braaf op. Ik doe mee aan onderzoeken waarin ik naar reclames moet kijken om er vervolgens een paar vragen over te beantwoorden. Die onderzoeken vind ik soms nog wel leuk, die reclames meestal niet, maar hee, ik krijg er geld voor.

Ik ben dus ook wel bereid om een reclamespotje uit te zitten als ik een klein deel van de opbrengst krijg, zeker als er daarna iets volgt wat ik (potentieel) interessant of leuk vind. Zou je daar een business van kunnen maken? Net zoals ze er bij euroclix geld aan verdienen om mij betaald naar reclames te laten kijken? Voor een reclamefilmpje dat bekeken wordt, krijgt zo’n bedrijf, neem ik aan, meer geld. Daarmee kan dan goede inhoud gekocht worden, vergelijkbaar met commerciële televisie, met dat verschil dat de kijker ook betaald wordt. Zou dat voldoende kijkers en voldoende advertenties trekken?


*Als je je via deze link bij Euroclix aanmeldt, krijgen jij en ik allebei een bonus en kun je meteen beginnen met geld verdienen met reclames kijken.

6 opmerkingen:

 1. Dat vind ik mooi bedacht. Ik vind Euroclix veel te veel werk, maar als je het zo zegt, is het zo slecht nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet je dan eens uitrekenen wat je uurloon is, kun je beter kranten voor gaan bezorgen. ;) Er zijn er maar twee hier beter van worden, het reclamebureau en de verkoper van de spullen. Euroclix is inderdaad teveel werk voor te weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. er zijn twee dingen die je kunt doen:
  -begin zelf een youtubekanaal met reclame, en ga zelf naar de reclame zitten kijken. Wel kans dat Google je eraf knikkert omdat je misburik maakt van hun reclameservice
  -download een adblocker. zo hoef je nooit meer te wachten voordat je youtube filmpje begint.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aardig bedacht! Ik heb het verdienmodel van Euroclix eigenlijk nooit begrepen. Ik zou dat geklik een crime vinden hoor, maar waarom betalen ze je voor al dat werk? Zijn er dan echt klikkers die daardoor toch meer producten kopen?

  P.S: Ik gok dat de tip van Rentenier je binnen de korste keren een block van Google Adsense oplevert. Dat lijkt me een strenge club...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik doe het ook en oke je krijgt er weinig voor, maar vele kleine maken één grote dus klikken maar ;-)

  BeantwoordenVerwijderen