1 december 2019

Verkeersbronnen

Bloggen over Marrakech of een rare vraag? Over het ogenschijnlijk chaotische (handels)verkeer in de soeks van Marrakech (waar verkeer en handel zich op dezelfde vierkante decimeters afspelen) of toch die vraag?

Ik kies voor de vraag omdat ik nieuwsgierig ben. Omdat ik daar geen plaatje van wil plaatsen, nog wel even een foto van Marrakech.


Bezoekers

Nu ik een weekje weg ben geweest en niet heb geblogd, zijn er minder bezoekers op mijn blog geweest. Niet zo gek. Veel van mijn bezoekers komen via andere blogs. Zij hebben, net als ik, een lijst met blogs in de kantlijn en daarin kom je bovenaan te staan als je een nieuw blogje plaatst. Logischerwijs kom je onderaan als je een tijdje niet blogt.

Verkeersbronnen

Bij blogger kun je zien waar je bezoekers vandaan komen, verkeersbronnen heet dat als je je instellingen in het Nederlands hebt staan. Daar staan dus meestal andere blogs en google of dergelijke sites bij mij. Maar als ik een tijdje weinig bezoekers heb gehad dan staan er andere sites tussen. Ik heb één keer zonder goed te kijken op zo'n site geklikt.

Schaars

Dat moet je dus nooit doen; zomaar zonder goed te kijken op een link klikken. Dat weet ik wel. Maar ik doe wel eens dingen gedachteloos. Dus daar zat ik met een hoofd vol financieelonafhankelijkheidsgedachten ineens te kijken naar schaars, zeer schaars, geklede dames.

Het ís een manier

Tja, het is een manier om relatief snel veel geld te verdienen. Als je zorgt dat je daar veel van overhoudt om te investeren, is het een manier om financieel onafhankelijk te worden. Maar ik denk toch niet dat dat de link is.

Vragen

Ik vraag me dus af hoe die sites tussen mijn verkeersbronnen komen.

  • Zijn er pornoliefhebbers met een voorliefde voor wenkbrauwen die de naam van mijn blog verkeerd interpreteren? 
  • Is het clickbait? (Het lijkt me een erg ineffectieve manier van klanten lokken.) 
  • Of, lieve lezers, komen jullie tussen het checken van verschillende bespaar- en fireblogs door voor de afwisseling wel eens op dat soort sites? (Daar vind ik verder niet zo veel van, behalve dat ik het een vreemde combi vind.)
  • En tot slot een vraag aan andere bloggers: Hebben jullie ook wel eens zo'n vreemde verkeersbron?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb inderdaad ook gekke links die aangeven dat mensen bij mij uitkomen. Klik er niet meer op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb eerlijk gezegd ook niet zo veel vertrouwen in de statistieken van Blogger zelf. Ik kijk liever op mijn eigen teller of op Google Analytics.

    BeantwoordenVerwijderen