11 maart 2020

Update verhuurhuis

Twaalf keer is de huur van ons gezamenlijke verhuurhuis gestort. Aan het einde van deze maand zit het eerste jaar met huurders erop. Slechts één keer kwam de betaling te laat, één dag maar. Na een whatsappje werd het direct overgemaakt. Wat dat betreft was het goed saai.


Reparaties 

Iets minder saai was het op reparatiegebied. Dat is geen understatement, het was gewoon écht iets minder saai. Drie klussen moesten we (laten) klaren:
 • het lekkende dak (oké, dat was best heftig), 
 • een doorzakkend toiletvloertje (klinkt erger dan het was), 
 • én een net iets te vaak in storing schietende verwarmingsketel.

Kosten

Het lekkende dak viel onder de garantie. We hadden vlak daarvoor immers het dak laten vernieuwen. Het doorzakkend toiletvloertje heeft Meneer Money Wenkbrauw zelf opgelost; dat was een klusje van niks. Alleen voor de ketelreparatie hebben we betaald, € 70. Dat kon makkelijk uit de reservering die we voor reparatie en onderhoud hebben.
Andere kosten zoals OZB en dergelijke gaan ook uit een reservering.

Huurder

We hebben een adequate huurder. Zo kon ze prima zelf de ketel resetten als die in storing sprong, maar ze was - toen er wat vaker achter elkaar storingen kwamen - wel zo slim om ons even te waarschuwen. Terwijl ze er nog warmpjes bij zat, konden wij zonder al te veel stress een monteur regelen. O, dat is waar ook: daar heeft ze zelfs nog bij geholpen.

Nieuwjaarswensen

We hebben dus ook goed contact met onze huurder. Meestal is het trouwens saai en is er geen contact: geen nieuws is goed nieuws. Behalve over bovenstaande punten hebben we alleen rond Oud&Nieuw contact gehad en vrolijke nieuwjaarswensen uitgewisseld.

Waarde

In het afgelopen jaar steeg de waarde van het huis licht (na het initiële sprongetje door de klussen die we hebben (laten) doen). Dat had minder saai gemogen, maar we hadden er niet op gerekend en een stijging is een stijging; mooi meegenomen.

Saai en goed

Ons eerste gezamenlijke verhuurjaar was saai en dus goed.

Ander huis

Voor Meneer Money Wenkbrauw was het trouwens minder saai rond de flat die hij in zijn eentje verhuurt. Vlak voor we op een koude decemberavond in het weekend aan een vervroegd kerstdiner met zijn familie schoven, kreeg hij een telefoontje over een lekkende verwarmingsketel.

Geen monteur

Er was op dat moment geen monteur te vinden en even zag het ernaar uit dat de huurders het hele weekend in de kou zouden zitten. Dat kon natuurlijk niet. We waren al bijna onderweg met onze elektrische kacheltjes. Maar ook hier adequate huurders die in overleg zelf voor een tijdelijke oplossing zorgden. Konden we toch aanschuiven bij dat diner.

Knijpen

We knijpen in onze handen met deze huurders en zijn tevreden over de investering die we gedaan hebben.

4 opmerkingen:

 1. Als je een goed huisbaas bent, denken huurders ook goed mee. Fijn dat het bij jullie zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is ook hoe wij erin zitten. We doen ons best een goede huisbaas te zijn en tot nu toe pakt dat goed uit.

   Verwijderen
 2. Wat fijn dat je zulke prettige huurders hebt zeg. Dat lijkt me best belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen