18 mei 2020

Korte bespaartip - laat het licht uit

Vaak doe je het licht aan uit gewoonte. Laat het eens uit, bijvoorbeeld als je naar de wc gaat, misschien valt er wel genoeg licht door het bovenraampje (als er dat is). Laat je ogen even wennen aan de schemering en voilà: je ziet voldoende voor alles wat je daar zou willen doen.

Ooit, in 2015, had ik het idee om regelmatig gewoon heel korte tips op mijn blog te zetten. Ik heb er flink wat klaar gezet in concept, maar heb er maar een paar geplaatst. Ik kwam ze net tegen. Deze wilde ik jullie niet onthouden. Niet omdat het nou per se zo'n briljante tip is, maar omdat ik er zelf wel om moest lachen.

6 opmerkingen:

 1. Ik vind 'm wel leuk. Ga je de rest van de tips ook nog plaatsen?
  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien wel.
   Ik heb net trouwens ook hier het licht, een 12-armige kandelaar, uitgedaan. Toch best een goede tip, dus. Genoeg licht van buiten nog. Ik denk dat het aan was vanwege een videoconference van Meneer vanochtend.

   Verwijderen
 2. We hebben overal energiezuinige ledlampen in het huis, dus het licht aan laten is hier geen grote 'zonde'. Maar het is natuurlijk wel gezellig met een klein sfeerlichtje aan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met ledlampen is dat zeker waar. Wij hebben nog niet voor alle lampen hier mooie ledalternatieven kunnen vinden, en we hebben veel veelarmige 'kandelaars' (lampen) dus. Twaalf of negen keer een klein beetje is toch al weer wat meer dan je zou willen als het onnodig is.
   En inderdaad: tien keer liever een sfeerlichtje dan een bak licht of diepe duisternis.

   Verwijderen
 3. Ik doe dit altijd wel, maar man en kinderen vergeten het voortdurend helaas...

  BeantwoordenVerwijderen