22 november 2015

Kledingbudget

Ik heb de afgelopen maanden niet veel aan kleding uitgegeven. Om precies te zijn is dat 12 euro geweest sinds 1 juni. (Verder terug heb ik niet gekeken, maar dat zal ook niet veel geweest zijn.) Ik houd van verzorgde en bijzondere kleding.

Maar ik houd niet van winkelen. En ik vind het ook niet erg als iets uit de collectie van vorig jaar of het jaar daarvoor komt. Sterker nog: dat weet ik meestal niet. Ik ben niet helemaal ongevoelig voor modetrends, maar ik zit er niet zo bovenop of middenin. Dat helpt erg bij het besparen. Ik ben daar wel blij mee. Toch zal ik er binnenkort weer eens aan moeten geloven. Ik draag graag blouses. Ik heb ze van één merk in allerlei kleuren. Helaas zijn ze zichtbaar aan het verslijten, vooral bij de kragen en manchetten. Dat is niet zo gek, want ik heb ze al jaren.
Tot mijn spijt bestaat het merk niet meer. Ik moet dus op zoek naar een nieuwe standaard-blouse die in veel kleuren verkrijgbaar is. Ik denk dat ik maar eens online begin.

Ik heb eigenlijk geen idee wat ik in een jaar aan kleding uitgeef, maar als ik mijn bespaarcentage boven de 55% wil houden, kan ik er niet te veel aan uitgeven. Ik denk dat ik het gemiddeld op zo’n 35 euro per maand moet houden. Dat zou ook wel moeten lukken, maar ik vind het toch best krap klinken. Behalve de blouses, is één van mijn nette pakken aan vervanging toe, maar ik hoef dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe winterjas (ik moet hem nog van zolder halen, maar voor zover ik me kan herinneren is hij nog prima) en ook geen nieuwe schoenen (er moet wel weer eens flink over die schoenen gepoetst worden).

1 opmerking: