15 november 2015

Online geld verdienen

Er is een nieuwe loot aan de stam van het online geld verdienen. Het gaat om Klezzer* een pagina waar reviews op komen van mensen wiens 'echtheid' te controleren is door de verplichte koppeling aan een social-media-profiel.

Daarmee bindt Klezzer de strijd aan met 'valse' reviews. Ik vind dat een sympathiek idee. Het betekent wel dat je als schrijver van een review wat van je privacy op moet geven. Op zich is dat informatie die toch al op je openbare profiel van de betreffende social media staat, maar toch.

Ik ben, zoals volgens mij meerdere bloggers over financiële onafhankelijkheid, benaderd door de eigenaar van de site om mee te doen en om een stukje over Klezzer te schrijven. Je kunt namelijk geld met Klezzer verdienen. Dat kan door:

 1. Het schrijven van een review;
 2. Mensen aan te laten melden via jouw link.
Ik heb me, enigszins schoorvoetend, ingeschreven. Waarom schoorvoetend? Ten eerste de privacy die je op moet geven als je reviews schrijft. Ten tweede ben ik gewoon een beetje achterdochtig, misschien door de directe benadering, misschien klinkt het te mooi om waar te zijn, misschien is het iets waar andere mensen heel rijk van worden ten koste van mij?

Waarom toch ingeschreven? De persoonlijke informatie is dus al bekend, het is alleen zo dat er nu op meer plaatsen naar verwezen wordt. Ik moet eerlijk zeggen dat het voelt als een concessie en dat ik nog niet weet hoe ik daar op de iets langere termijn over zal denken. Ik heb mezelf wel voorgenomen geen reviews te schrijven over dingen waarvan ik niet wil dat 'iedereen' kan weten dat ik ze heb. Dus geen reviews over items die hoog op de lijst van het dievengilde staan.
Verder vind ik het een sympathiek idee: eerlijke reviews zijn nuttig en je kunt er een klein bedrag mee verdienen, wat uiteindelijk aardig op zou kunnen lopen en dat helpt bij financiële onafhankelijkheid en dat wil ik graag bereiken.
En over die achterdocht: ik vind het niet erg als iemand anders heel rijk wordt, sterker nog: eigenlijk alleen maar goed, zolang het niet ten koste gaat van een ander. En zolang ik vrijwillig meewerk, geen dingen doe die ik echt niet wil en zonder dat ik hoef te investeren gaat het niet ten koste van mij. 

Ik heb me dus ingeschreven en naast de welkomstbonus van één euro heb ik al 49 cent verdiend. Ik heb nog niet voldoende ervaring met Klezzer om te zeggen of ik het op basis daarvan een aanrader vind. Ik heb wel het idee dat het wel eens iets sneller en makkelijker zou kunnen gaan dan andere manieren van online geld verdienen, vooral als je er vroeg mee begint (maar je wordt niet slapend miljonair binnen  no-time). Ik vind het voorlopig vooral sympathiek (maar dat had ik al gezegd, geloof ik) en ik denk dat het potentie heeft. Wil je ook meedoen, dan kun je je aanmelden via deze link naar Klezzer of de andere links in dit artikel. Ik krijg daar een kleine bonus voor en als je je aanmeldt, krijg je een welkomstbonus van één euro.  Op de site van Klezzer kun je meer lezen over hoe het werkt.

Ik ben van plan om over een paar weken wat meer over mijn ervaringen te schrijven. Ondertussen ga ik ook maar eens vragen hoe ze aan die naam komen :)

*Ik krijg een bonus als je je aanmeldt via de links in dit artikel.

4 opmerkingen:

 1. Ja iemand anders verdient veel geld. Slechts 10% vd opbrengst wordt verdeeld aan de reviewers en daarvan slechts de helft ook echt die week op t saldo bijgeboekt. Zo zien de eigenaren dus de verhouding inspanning vd reviewers en henzelf.

  Heb je al gezien bij welk bedrag ze uitbetalen? Nope, dat is nergens te vinden. Bijzonder dat zoiets kennelijk onbelangrijk is voor mensen voordat ze zich aanmelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi,

   Naast de 10% die er verdeeld wordt moeten ook alle referrals (10%) betaalt worden. Daarnaast zijn er ook bonus producten waar extra geld naar toe gaat. Er staan ook nog andere acties op het programma. Het is natuurlijk wel zo dat iemand maar eenmalig iets hoeft te doen en vervolgens altijd geld verdient en dat zie je niet vaak.

   De betalingsdrempel staat in de algemene voorwaarden, die heb je dus niet gelezen ;) De drempel is 10 euro om te voorkomen dat mensen alleen een account aanmaken voor de welkomstbonus van 1 euro en vervolgens niks gaan doen en uit laten betalen.

   Verwijderen
 2. Inderdaad, iemand anders verdient veel geld als dit een succes wordt. Ik vond en vind 10% ook vrij laag om uit te keren. Het is niet zo dat de eigenaars 90% slapend en direct in hun zak kunnen steken. Ze hebben opstart-, beheer- en hostingkosten, maar ze zullen er -als het een succes wordt- veel aan overhouden.

  Zoals ik al schrijf: ik vind het niet erg als iemand anders rijk wordt. Ik gun het iedereen die het wil van harte. Voor mij is belangrijk dat het niet ten koste van mij gaat (en ook niet ten koste van anderen en 'het milieu'). Ik weet geen andere manier waarop ik eenvoudig meer geld kan verdienen met het schrijven van een review (of kopersgids), en dus doe ik mee, voor mezelf. Als ik merk dat mijn saldo te langzaam oploopt en het voor mij de moeite niet loont om nog een review te schrijven, zal ik dat aankaarten.

  Klezzer betaalt uit als je saldo op tien euro staat. Dat vind ik heel acceptabel. Ik ben wel benieuwd hoe soepel en snel dat zal gaan. Dat is één van de punten die ik mee zal nemen als ik opnieuw over Klezzer schrijf. Vooralsnog beschik ik niet over de ervaring en kan ik die niet met jullie delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen