1 november 2015

Klusgeld

Meneer Money Wenkbrauw heeft de afgelopen jaren wat minder aan het klussen betaald dan Mevrouw. Meneer maakt nu in etappes dat bedrag over aan Mevrouw Money Wenkbrauw en loopt zo zijn achterstand in.

Vooralsnog blijft het geld bestemd voor klussen aan het huis. Er moeten nog wat Mustacian-verantwoorde klussen gebeuren zoals isoleren, en een Mustacian-verantwoorde nice-to-have is zonnepanelen.

Er staan ook nog wat klussen op het lijstje die wat minder Mustacian-verantwoord zijn zoals het aanleggen van een dakterras. 'Vroeger' was ik heel zeker van die ambitie; Mevrouw Money Wenkbrauw weet het niet meer 100% zeker. Het gaat ongetwijfeld veel woongenot opleveren, maar het kost ook een hoop geld, en daarmee pensioenjaren.
Dak zonder terras of panelen
Gelukkig zijn we nog niet toe aan het aanleggen van het dakterras. Ik hoef dus nog niet te kiezen. En of ik het geld nou over een paar jaar in wil zetten voor een dakterras of voor mijn vrije tijd: in allebei de gevallen is het fijn als het in de tussentijd een beetje groeit, liefst meer dan de inflatie. Op een spaarrekening lukt dat niet met de huidige rentestand en belastingregels. En dus ga ik extra beleggen.

To be continued.

3 opmerkingen:

 1. Sinds enige maanden volop MMM aan het lezen, vanaf het begin en inclusief veel van de reacties. Daarnaast ook op zoek naar andere blogs en zo mw MW gevonden. Leuk om je gedachten en stappen te lezen!
  Als ik zou moeten kiezen tussen beleggen, hypotheek aflossen of zonnepanelen nemen zou ik maximaal boetevrij aflossen, dan investeren in zonnepanelen (die zich met een mooi rendement terugverdienen) en pas daarna de onzekere beurs betreden.
  Dakterras is een leuke. Geen idee wat Mr MM zou doen. Als het aantoonbaar de waarde van je huis verhoogd en je kunt het goedkoop (2e hands en dhz) voor elkaar krijgen lijkt het me voldoende mustacian ;-)

  HJ

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als het dakterras meer waarde oplevert is toch ook nog rendement.
  Een verbouwing (vooral van dat kaliber) is niet altijd weggegooid geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen