23 januari 2016

Uitbetaaldag

Gisteren was uitbetaaldag. Ik was erg benieuwd hoe alle nieuwe maatregelen uit zouden pakken. Zou ik er weinig op vooruit gaan omdat ik tot de 'anderhalfjes' hoor of zou ik er veel op vooruit gaan omdat ik ambtenaar ben (zie vorige blog)? Het is geworden .... [tromgeroffel]

Veel. 
Vind ik. 
Ik krijg netto 90 euro meer dan vorig jaar. 

Daar kun je een hoop mee doen. Het is 3 euro per dag. Ik zou er elke dag verse jus van kunnen kopen of met de trein naar huis gaan in plaats van op de fiets. Of ik kan dat geld voor me laten werken. En ik denk dat ik dat maar ga doen.

3 opmerkingen:

 1. Bij mij is het wat moeilijk na te rekenen, omdat ik als 52 jarige alleenstaande een heel a-typisch inkomen heb. Maar ik kan zien dat ik per januari in elk geval 4.54 euro per maand minder aan nabestaandenpensioen van 2 pensioenfondsen krijg. Voor wat betreft het derde pensioenfonds is het nog lastiger te zien omdat ik per januari de verrekening van de algemene heffingskorting heb laten stopzetten. Die is nl. al heel snel in afbouw naarmate je meer dan 20.000 inkomen hebt en die moet je dan gedeeltelijk terugbetalen (of je krijgt ineens een aanslag terwijl je die nooit kreeg). Wat betreft mijn vierde inkomen, mijn baan, ook dat is lastig te zien omdat ik niet elke maand even veel uren werk.
  Maar ik ben er zeker wat op achteruitgegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè dat is wel zuur, zeker als je overal om je heen hoort dat 'we' erop vooruit gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je er op vooruit bent gegaan, ik ben benieuwd hoeveel mijn man erop vooruit gaat, als hij erop vooruit gaat dan ;)

  BeantwoordenVerwijderen