4 mei 2016

Bespaarcentage 14

En 'meteen' maar bespaarcentage 14 erachteraan. 61,3% ben ik heel blij mee.

Inmiddels weet ik al dat ik dat in mei ruimschoots niet ga halen. Ik heb een rekening gekregen van mijn zorgverzekeraar, vrijwel het gehele eigen risico heb ik in december nog even 'opgemaakt' en die rekening kwam nu pas. Het voelt wat zuur, maar ik ben blij dat ik weer gezond ben.

Over april kan ik alleen maar tevreden zijn, en dat ben ik dan ook.

('B% kaal' is zonder bonussen als vakantiegeld en eindejaarsuitkering. In de kolom 'B% jaar' staat het bespaarcentage met de bonussen van dat kalenderjaar erin verwerkt.)

5 opmerkingen:

 1. Mooi gedaan. Leuk hoor. Zeker als je werkt, is dit heel goed.

  Als ik geen extra inkomensten zou hebben, dan heb ik nog maar 50|% van mijn vorige inkomen. In feite heb ik een hoog bespaarpercentage :-)) Nee, ik heb het niet uitgerekend. Vond het grappig. Maar ik ben ouder en dan is het toch allemaal anders.
  Geniet er van. Wees er trots op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mevrouw Money Wenkbrauw6 mei 2016 om 06:47

   Dankjewel, ik geniet nu inderdaad volop, wens het iedereen toe om zo te kunnen genieten.

   Verwijderen
 2. Bedoel je met ´bespaar percentage´ nu hoeveel je extra bespaard hebt? Of bedoel je hoeveel je gespaard hebt van je inkomen? In dat geval is het gewoon het 'spaar percentage'.

  Wij hebben momenteel ook een paar goede maanden omdat we weer beide inkomen hebben. Maar als straks officieel mijn ouderschapsverlof begint gaat ons gezamenlijke inkomen flink omlaag, en daarmee ook onze savings rate.

  Het steekt een beetje, maar ik vind het ook belangrijk om lekker bij de baby te kunnen zijn dan. Sommige dingen zijn nu eenmaal meer waard dan geld :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mevrouw Money Wenkbrauw6 mei 2016 om 06:50

   Ik bedoel hoeveel ik gespaard heb van mijn inkomen. Ik denk dat je een punt hebt met 'spaarcentage' maar ik gebruik de term nu al zo zo lang, dat ik het maar even zo laat.

   Je hebt helemaal gelijk: sommige dingen zijn meer waard dan geld. Veel geluk met de baby!

   Verwijderen