12 februari 2018

Kleur voor energie


Ik mag graag wat kleur brengen in ons interieur. Ook op de muren. Zo zijn drie muren in onze slaapkamer okergeel en de vierde is behangen met een onderwater-tafereel waardoor hij grotendeels blauw is.
Dat geel geeft de kamer een zonnige uitstraling. Het doet me ook denken aan mijn tijd op Curaçao. Daar vind je landhuizen die aan de buitenzijde in zo’n kleur geschilderd zijn. Heerlijk om aan terug te denken. Maar ook zonder die herinnering vind ik het een fijne kleur. Er hoeft maar een beetje licht op de muur te vallen en het lijkt zonnig, daar krijg je meteen energie van.

Dat voelt goed, maar laatst las ik ergens de tip dat het warmte goed zou houden. De warme kleuren (geel, oranje, rood) zouden daar goed voor zijn in tegenstelling tot de koude (blauwachtige) kleuren. Dat is natuurlijk onzin. Ik kan me wél voorstellen dat het een klein positief effect heeft op je energierekening omdat je het door die zonnige uitstraling minder snel koud hebt.

Kleur op je muur kan een positief effect hebben op hoe je je voelt. Je kunt kleuren kiezen waar je je blij en warm van gaat voelen. Zeker doen dus, maar niet omdat het letterlijk warmte vast zou houden.

4 opmerkingen:

 1. Ik zou dat niet kunnen, zulke felle kleuren op de muur. Maar ik houd wel van kleurtjes, en kies dan voor wat ik mooi vind :) In mijn slaapkamer al 4 jaar lang een mooi lichtblauw behang met vogeltjes en takjes in zilver. Geniet er elke keer van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Ik houd ook van kleur, maar onze muren zijn allemaal roomwit. Ook omdat ik nogal een drukke smaak heb verder, heb ik de muren maar heel saai gehouden...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zijn erachter gekomen dat druk voor ons heel goed werkt, ook vast op muren en vloeren, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je die rustig houdt en lekker losgaat met andere elementen in je huis.

   Verwijderen