20 september 2018

Aan de slag

Grofweg zijn er twee manieren om aan je financiële onafhankelijkheid te werken:

 1. Je kunt je uitgaven verlagen.
 2. Je kunt je passieve inkomen verhogen.

Pakkenpassie

Meneer Money Wenkbrauw heeft allebei de wegen bewandeld afgelopen maanden.
Hij heeft stevig bezuinigd op zijn persoonlijke uitgaven. Zijn pakkenpassie is bijvoorbeeld even in de koelkast gegaan. Hij heeft zich 'beholpen' met zijn bestaande garderobe en geen nieuwe pakken gekocht, terwijl er wel leuke nieuwe dessins op de markt kwamen. Een luxe-dingetje, maar als je het gewend bent en er lol aan beleeft, is het best even schakelen.


Inspiratiepunt

Hoewel ik vind dat hij dat knap heeft gedaan, is dat niet echt een inspiratiepunt voor mij. Bezuinigen kan en doe ik al redelijk. Het kan altijd beter, maar helemaal nul worden mijn maandelijkse uitgaven toch nooit. Voor mij is met het verhogen van mijn passieve inkomen op het moment meer winst, meer vrijheid te halen. En juist daarmee is Meneer MW ook heel serieus bezig geweest.

"Maar: voorlopig kan ik geen flatje kopen."


Hij heeft zich bijvoorbeeld verdiept in het kopen en verhuren van woonruimte. Ik heb met hem meegekeken, met hem gespard en heb hem geholpen bij zijn eerste flatje. Ik heb daar een hoop van geleerd en dat was precies de bedoeling. So far so good. Maar: voorlopig kan ik geen flatje kopen. Ik moet op zoek naar een andere manier om mijn (passieve) inkomen te verhogen.

Eureka

Al dagen loop ik erover te denken hóe dan. Ik heb iemand gemaild van wie ik nog geld krijg (goede actie, maar niet structureel). Ik ben maar weer eens in de wereld van het beleggen gedoken (waarover later meer), én gisteravond had ik een soort eureka-moment: ik heb al een huis waar ik misschien wel wat aan kan verdienen: ons eigen huis.

Aan de slag

Ik denk aan het 'gewone' airbnb (daar is hier nog wel wat voor nodig) maar ook aan verhuren als bijzondere vergaderlocatie of iets dergelijks. Het is al eerder de revue gepasseerd, maar we hebben het nog nooit echt uitgezocht en concreet gemaakt. Dat ga ik nu maar eens wel doen. Kortom: Aan de slag!

4 opmerkingen:

 1. Ik herken dat op een gegeven moment de rek uit het bezuinigen kan zijn. En dan is actief geld erbij verdienen soms prettiger vond ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja precies. Alleen zoek ik actief naar iets wat niet al te actief is (of met activiteiten die ik leuk vind).

   Verwijderen
 2. Je wilt je huis verhuren als vergaderlocatie? Of begrijp ik dat verkeerd? Ik ben wel benieuwd hoe je dat voor je ziet :). Die optie heb ik nog nergens eerder gehoord...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je begrijpt het goed :) Ons huis (of eigenlijk een gedeelte daarvan) als vergaderlocatie. Het gebeurt al wel meer, misschien voornamelijk in Amsterdam. Ik weet nog niet of het ook echt bij ons kan, maar dat ben ik aan het onderzoeken.

   Verwijderen