1 oktober 2018

Stoptober

Ik ben een bangerik. Ik ben in staat allerlei nare scenario's levendig op mijn netvlies te toveren. Of soms niet echt levendig want dan zijn er alweer doden gevallen in mijn verbeelding. Meneer zou zomaar net verkeerd op zijn hoofd kunnen vallen als hij van dat o zo leuke maar wankele keukentrapje afvalt. Als de logeerkindjes even gaan kijken naar de vissende buurman zie ik ze al het water in tuimelen en de peilloze diepte (die helemaal niet zo peilloos is hier) in gezogen worden. Talloze vingertopjes zijn al door de kaasschaaf afgeschaafd in mijn verbeelding (oké daar ga je niet dood aan, maar het lijkt me heel pijnlijk).

"Pas op!"


Gelukkig kan ik het meestal ook weer snel onderdrukken. Ik roep te pas en te onpas "Pas op!" maar mijn geliefden hoeven niet met een helm op binnen op een stoel te gaan zitten met hun armen over elkaar.

Fijn om bang te zijn

Soms is het ook heel fijn om bang te zijn. Zo ben ik hartstikke bang dat ik verslaafd raak aan roken. Gewoon omdat ik een beetje zelfkennis heb en weet hoe verslavend het is. Ik ben dus nooit begonnen met roken. Enige jammere is, dat ik niet kan stoppen en zo heel veel geld besparen. 

Lekker kazig

Ik vind de term 'Stoptober' eigenlijk suf, vanwege die k die in een p is veranderd. Ik denk dat ik Stoktober-achter-de-deur nog beter vind. Ze hadden ook kunnen kiezen voor 'Maar(t)-eens-stoppen, of Junietmeerroken, Stoptember of No-vember-No-smoking. Lekker kazig allemaal. Maar(t) waar het om gaat, is dat je een moment hebt. En als dit helpt, vind ik het mooi.

Iets anders

Zoals ik al zei: jammer dat ik niet kan stoppen met roken. Ik vind het soms wel eens leuk om met dit soort groepsdingetjes mee te doen. Daarom heb ik bedacht dat ik wel met iets anders kan stoppen. Ik heb gekozen voor mijn overmatig telefoongebruik, zeker op momenten dat ik eigenlijk wil slapen. Daar ga ik gewoon mee stoppen: 's Avonds na negenen geen telefoon meer en  's ochtends voor half zeven ook niet. Zo!

3 opmerkingen:

 1. Veel van mijn rokende kennissen zijn gestopt dor eerst over te stappen op de elektronische sigaret. Na een jaartje ofzo stopten ze helemaal, niet eens de bedoeling, het gebeurde. Zo vaak dat ik het opvallend vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je kunt ook meedoen aan 'blogtober'. Dan blog je blijkbaar dagelijks : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O dat is wel leuk, hoewel ik ook deze term wat vergezocht vind. Ik neem me wel vaker voor om elke dag te bloggen. Dat gaat dan een tijdje goed en dan weer niet meer. Ben benieuwd of deze stimulans helpt. Jij hebt het volgens mij niet nodig ;)

   Verwijderen