3 juni 2015

Het gevaar van voorraad

De pindakaaspot is leeg. Dat dacht ik gisteren toen ik de supermarkt in liep. Het schap met de pindakaas die ik wilde was helaas leeg (want in de aanbieding). 'Morgen een nieuwe poging' dacht ik.
Zul je net zien, Ik had zojuist superveel zin in pindakaas voor de lunch. De lege pot stond nog op het aanrecht (ik ben niet zo opruimerig). Ik draaide hem toch even open. Ha! Daar zat zeker nog voldoende in voor een halve boterham en daar had ik echt zin in. Uiteindelijk heb ik twee halve boterhammen dik besmeerd (was wat meer werk om alle kleine beetje bij elkaar te schrapen).
Als ik gisteren een nieuwe pot had kunnen kopen, had ik waarschijnlijk vandaag de oude pot weggegooid (glasrecycletas) en de nieuwe open gemaakt.

3 opmerkingen:

 1. Wij maken potten pindakaas en chocopasta en jam leeg met stukjes brood aan een vork geprikt. Dat kreeg ik van thuis uit mee. Net zo lekker en de pot helemaal leeg en schoon genoeg voor de glasbak (ook al hoeft dat nu niet meer perse)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. zo zie je maar, we zijn best wel verwend , we denken al snel dat iets op is, nou zullen veel mensen zeggen, nou ja dat kleine beetje, maar bedenk eens hoeveel je bespaart als je dat bij alles doet wat je gebruikt. dan tikt het ongemerkt best wel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik herken dit wel.Als je iets graag wilt, en er is niets meer van in huis, dan blijkt zo'n pot toch nog de moeite van het uitschrapen waard! Erg eigenlijk dat er schaarste voor nodig is om dat te doen...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen