1 juni 2015

Verwarming

Het is verd#rie al juni en toch is er aanleiding voor dit blog. Gisteren weer bijna de hele dag de verwarming aan gehad. Ik ben een beetje een koukleum en we wonen in een oud en moeilijk te isoleren huis. Toch probeer ik de stookkosten niet uit de pan te laten rijzen door als ik het koud heb:
 • een extra trui aan te trekken, liefst met capuchon, dat laatste scheelt echt veel!
 • dikke sokken aan te trekken
 • de dikke gordijnen dicht te doen (maar niet altijd/allemaal want dan zit ik zo in ’t donker en ook nog eens afgesloten van de buitenwereld)
 • als het kan de haard aan te maken (als ik geconcentreerd moet werken, kan ik niet ook nog eens de haard bijhouden, en we hebben ook niet in elke kamer een haard).

Mijn werkkamer ligt direct aan de straat. Mensen die langslopen zien dus regelmatig een vrouw die binnenshuis met een capuchon op zit. En dan wordt mijn gezicht ook nog eens verlicht door het koude licht van het beeldscherm. Ben wel eens benieuwd wat ze denken :)


Ik kon gisteren de eerste twee uur zonder verwarming, maar toen was de net-uit-mijn-bed-warmte in mijn lichaam wel op en moest er iets gebeuren aan die 15,5 graden. Ik heb de verwarming op 18 graden gezet. Ik was computer’werk’ aan het doen (deels werk en deels lekker een beetje surfen en mijn blogs bijwerken). De verwarming heeft de hele dag aan gestaan. Maar vandaag ziet eruit als een mooie dag, en hoewel we vandaag niet thuis zijn, ben ik daar toch blij mee. Fijne dag, iedereen!

4 opmerkingen:

 1. Ook een hele fijne dag! Wij hebben hier de verwarming ook nog regelmatig aan. Zo zaten we afgelopen winter in een ijskoud huis ivm geen radiatoren. Hebben we in juni nog de verwarming aan. ach in de kou zitten doe ik niet graag. Zo heb ik buiten ook nog heel regelmatig mijn winterjas aan, terwijl ik voorgaande jaren deze allang gewassen in de kast had hangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik dit zo lees, ben ik weer extra blij dat wij hebben geïnvesteerd in dubbel glas en isolatie, een paar jaar terug. Ons huis is warm genoeg. Gisteren nog een 21 graden op de thermometer. Nu ook gewoon lekker de voordeur open, voor frisse lucht, net als gisteren trouwens, een hele poos. De zon schijnt hier de hele dag binnen, als 'ie schijnt en ook dat scheelt. Niks geen gordijnen dicht hier dus, maar juist altijd zo lang mogelijk open (behalve als het heet word)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik lees je blog nu voor t eerst (zo dus nog gezellig verder lezen en reageren :) )
  wat een verschil zeg per huis.. wij wonen in een redelijk nieuwe huurwoning (huis uit 2004, wij wonen er nu 6 jr) ons huis is smorgens nu met dit weer 20 of 20,5 graden.. dat voelt al koud als t zonnetje verder niet schijnt.. kan me voorstellen dat je dan de verwarming aan doet zeg!! ik ben een enorme koukleum, t moet minimaal 20/20,5 zijn ook wel om me uberhaupt lekker te voelen!! probeer t wel.. maar krijg t dan echt superkoud.. koude handen krijg ik echt niet warm in huis nl..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb vingerloze handschoentjes gemaakt (haken, maar kan ook van oude trui of oude sok). Die aandoen scheelt ook bizar veel in wanneer ik het koud vindt, zeker voor het feit dat t maar zo'n klein stukje van je bedekt. Pinterest heeft hele leuke ideeen, als je patronen ed zoekt.

  BeantwoordenVerwijderen