12 november 2015

Laptopflop

Half juli kocht ik een nieuwe laptop voor 280 euro. De laptop die ik daarvoor had, gaf inmiddels 3 keer per dag een blauw scherm en hadden we al geprobeerd te repareren.
Ik was er trots op dat ik zo'n goedkope laptop had gekocht en geen flitsende 'must-have' van een fancy merk met fancy features die ik niet nodig had. Hij prijkt sinds augustus op mijn lijstje van dingen die ik gedaan heb om te besparen.
Helemaal enthousiast over zijn prestaties was ik niet, maar hee, ik had wel geld bespaard en het ging best op dat laptopje.

Dit blogje tik ik op die oude laptop van de blauwe schermen. Ik hoop dat het blauwe scherm nog even wegblijft. Mijn nieuwe laptopje gaf en geeft namelijk een zwart scherm. Eerst een streepjesscherm en toen een zwart scherm, en nu gaat hij niet meer aan.


En dus moet ik op zoek naar de garantiebepalingen en uitzoeken hoe het nu verder moet. Ik denk dat ik 'vroeger', voor MMW gedacht zou hebben: 'Jammer, maar dat is het risico bij zo'n goedkope laptop.' En dat ik een nieuwe van een bekend merk zou hebben gekocht.

9 opmerkingen:

 1. Maakt weinig uit ook duurdere gaan kapot mij leert de ervaring dat iedere 5 jaar er een nieuwe moet komen of duur of goedkoop is maakt niet uit. Zeker niet met die apparaten van tegenwoordig voorzien van "geplande ouderdom" :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vier maanden is toch iets anders dan vijf jaar.
   Wat niet wil zeggen dat dit niet ook met en duurdere had kunnen gebeuren.

   Verwijderen
  2. Duurdere gehad waren ook binnen maand stuk, laatste serie Lenovo gekocht laadproblemen na paar dagen al.

   Verwijderen
 2. Volgens mij heb je er recht op dat een apparaat een redelijke tijd blijft functioneren. Ik heb ook een keer problemen gehad met een medion PC direct na aankoop. Hij viel telkens uit, maar heb keurig een nieuwe gekregen bij de winkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger was alles beter, toen was het milieu nog schoon en seks nog vies.

  Zonder dollen, indien je voor "duurzaam" wil gaan, overweeg dan eens een ouderwetsche desktop PC. Niet een standaard model van het eerste de beste grootwinkelbedrijf, maar een samengestelde kast door de computerboer in de buurt (genoeg keuzemogelijkheden omgeving Schiedam) hoeft niet een super technisch verhaal te zijn en laat je daar vooral niet door afschrikken. Voordeel van een desktop blijft de vervanging van onderdelen bij een gevalletje "hij doet 't niet" Laptops blijven toch maar onhandige dingen met een ongemakkelijk toetsenbord. Voor even op de bank werkt smartphone of tablet ook prima.

  Chris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt na 4 maanden nog garantie. Dus gewoon terug gaan met de bon, Je zou er een extern scherm aan kunnen zetten om te kijken of het alleen het scherm is wat stuk is of de videokaart, een scherm is zo gewisseld.

  Wat Chris zegt over onderdelen vervangen in een pc, dat is ook prima te doen in een laptop.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Is dat een Medion van de Aldi? Daar hoor je altijd wel goede dingen over, zowel qua prestaties als qua garanties. Dus hopelijk heb je gewoon straks een goede oplossing.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend zeg! Ook al is hij dan goedkoop, dat hoort toch niet dat hij het nu al niet meer doet!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen