4 februari 2018

Gooi de fles maar bij de was

Even een kleine simpele bespaartip tussendoor.

Je kunt de laatste restjes wasmiddel eenvoudig uit de fles halen door ... de fles zelf bij de was te gooien. Gegarandeerd dat het tot de laatste druppel en het laatste aangekoekte randje meewerkt aan het schoon krijgen van je was. Ik bedacht het vanochtend toen ik al naar de nieuwe fles in de voorraad reikte om het nog niet tot de helft van de aanbevolen hoeveelheid gevulde bolletje aan te vullen. Ik had geen zin om de oude fles minutenlang op zijn kop te houden voor nog een paar druppels. Of hem op zijn kop te zetten om uit te druppelen in zo'n bolletje voor de volgende was. (Zo zijn al een paar flessen omgevallen, alles onder het wasmiddel, ruikt lekker hoor, maar verder onhandig.) Ik kon natuurlijk die fles gewoon bij de was gooien.
De was en de fles kwamen zojuist helemaal schoon uit de machine :) Niet doen als je op 60 graden of warmer gaat wassen denk ik, maar op 40 werkt het prima.

10 opmerkingen:

 1. Euhm, maar... Dan kan je er toch minder wasgoed in doen?

  Ik maak mijn wasmiddel zelf dus voor mij is het niet zo'n probleem (uur werk per jaar en 2,50 aan kosten). Maar ik heb altijd 4-5 liter flessen. Dan is mijn halve wasmachine bezet :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ja dan is het middel erger dan de kwaal inderdaad. Ik zie het al voor me, lekker drie shirtjes en je fles wassen.
   Ik ben op dit gebied niet zo'n die-hardbespaarder. Ik heb 735-mililiterflessen uit de winkel (ook nog van een A-merk, en die inhoud heb ik op moeten zoeken), die gaan er altijd nog wel bij.

   Verwijderen
 2. Je kan ze ook half vullen met gewoon water, effe goed opschudden (met de dop erop natuurlijk) en dan via het bakje van het wasmiddel bijgieten in het begin van het wasprogramma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar dan gaan die aangekoekte randjes niet mee. Of hebben jullie die niet? Ga ik te ranzig met mijn fles wasmiddel om?

   Verwijderen
  2. Ik gooi water in de lege fles, schudden en zet hem dan op de kop in het bakje en veeg dan met een handdoek langs de rand voor het laatste beetje aan de buitenkant, handdoek gaat in de was en de dop in de machine. Bieke

   Verwijderen
 3. Haha, ik heb ook van die 3-literflessen, dan past er verder niets meer in. Maar ik heb misschien wel een aanvullende tip voor mensen met zulke grote flessen; tijdens mijn laatste ritje Duitsland heb ik daar bij de Lidl van die blauwe flessen meegenomen. Kosten daar 2 euro in plaats van 3 euro hier. Dat scheelt wel weer mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij is het een beetje geheimtaal dit, maar de groteflessenmensen zullen het wel begrijpen. Altijd leuk, extra tips!

   Verwijderen
 4. Ja ik maak ook zelf wasmiddel, en dat zit bij mij in 2,5 liter flessen. Onze wasmachine zit altijd super vol, dus die fles past er zeker niet meer bij. Wij draaien trouwens best veel wassen elke week, dus volgens mij is het voor ons echt wel een besparing om het wasmiddel zelf te maken. Per week draaien we zo n 2 wassen voor ons gezin van 5, en dan ook nog tussen de twee en 7 wassen voor onze twee kleine bedrijfjes.
  Oef, dat is echt wel veel!
  Dat zelf wasmiddel maken loont wel in ons geval :-)
  Nina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik denk dat het al snel loont dat zelf maken en met zoveel wassen zeker.

   Verwijderen
 5. Wat een grappige truc! Zo gebruik je hem inderdaad tot de laatste druppel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen