10 juli 2018

Bespaartip: mat jezelf af

Gisteren waren we moe en sloom. We hadden het zondag nogal laat gemaakt. Die zondag met het optreden van Meneer. En dus waren we, ondanks dat het niet meer idioot warm was, sloom. Zo sloom dat we geen zin hadden om de 400 meter naar de supermarkt te lopen.

En dat is goed voor de portemonnee. We aten wat er nog in de kastjes en de diepvries was, en gaven geen geld uit. Natuurlijk hebben we dat eten ooit eerder betaald, maar op deze manier eten we het ook werkelijk op. Vroeger (en heel soms nu nog) kwam het wel eens voor dat we eten te lang in diepvries bewaarden. Dan waren we het helemaal vergeten, en als we het dan eindelijk uit de diepvries haalden was het helemaal verdroogd en smakeloos (of nog erger: ranzig!) geworden. En dan belden we alsnog een pizzalijn of zo.

Dat komt nu minder vaak voor. Ook omdat ik mezelf niet meer streng toespreek op zo'n dag: "Hup, stel je niet aan, haal even vers eten." Dat hoeft niet meer, want ik realiseer me nu dat het goed is om de voorraad in de vriezer op te eten.

O, nog een tip om dat verouderingsproces in de diepvries tegen te gaan: haal de lucht er zoveel mogelijk uit. Dus ook dat gehakt dat zo lekker losjes is flink aandrukken. Dat schijnt te helpen. Het is voor mij nieuw, dus ik moet het nog uitproberen. Er is weer ruimte in het vriesvakje, dus het kan.

3 opmerkingen:

 1. hier komt juist op zulke dagen de pizzeria aan de deur.. of ik moet zelf een schaal ovenspul klaar hebben staan, oven aan en schaal erin redden we dan nog net

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dacht precies hetzelfde haha ;)

   Verwijderen
  2. Omdat ik geen zin heb om de deur open te doen in joggingbroek oid, wint de diepvries het vaak van de pizzadeliveryboy.

   Verwijderen