13 juli 2018

Isoleren

Ik zit tussen de isolatieplaten. We zijn namelijk onze werkkamer meer werkkamer aan het maken. En overal waar we klussen, isoleren we. We hebben in dit geval wel even getwijfeld. Het gaat namelijk om een muur die grotendeels aan de buren grenst. Dus het is niet de plek waar isolatie het hardste nodig is of het meeste op gaat brengen.

We gaan het toch maar doen omdat dit het enige moment is dat we het kunnen doen. Als de grote schuifdeurenkast eenmaal tegen de muur staat, kunnen we er niet meer bij. We vinden dat we het een beetje verplicht zijn. Hoe weinig het ook gaat schelen, het gaat wel wat schelen in de hoeveelheid energie die we hier verstoken. Dat is beter voor het milieu en beter voor onze portemonnee op de lange termijn.

Wat overigens ook geholpen heeft bij de beslissing om het wel te doen, is dat we nieuwsgierig zijn. We wonen in een oud huis. Als we gipsplaten van de muren halen, krijgen we altijd een stukje geschiedenis te zien. Zo hebben we nu een oude deur naar het huis van de buren gevonden. Dat is niet de eerste, en we wisten van tekeningen dat hij er moest zitten, maar ik vind dat toch leuk om in het echt te zien. We laten die geschiedenis ook terugkomen als het even kan. De gipsplaten waren gewoon rechtdoor geplaatst. Wij volgen met de isolatieplaten de contouren van het oude kozijn. Daardoor krijgen we vooral iets meer ruimte, want echt goed zie je dat straks niet als er een kast voor staat. Die kast krijgt overigens geen achterkant, zodat we ook echt van de extra ruimte kunnen 'genieten' en extra diepe spullen op die plek kunnen zetten.

We hebben gekozen voor pir isolatieplaten. Dat spul heeft een prima isolatiewaarde. Het kost ook wel wat, ondanks dat we gezocht hebben naar de goedkoopste leverancier en genoegen hebben genomen met B-keus. We vinden het niet zo erg dat bij sommige platen een hoek een beetje beschadigd is. We moeten toch een paar platen snijden om het allemaal op maat te krijgen. Snijden we mooi die gedeukte hoekjes eraf. Het eerste pak platen zit al tegen de muur. Nog twee te gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten