23 juli 2018

Ongeopende post

Meneer Money Wenkbrauw gaat zo dadelijk het waterbedrijf bellen. Normaal gesproken zou hij zich via de site aanmelden. Maar we vonden zaterdagavond een reden om zo snel mogelijk contact met het waterbedrijf op te nemen.

Nuttig verlengstuk

Voor de sloten waar we geen sleutels van hebben, hadden we al een slotenmaker besteld. Maar Meneer zag later dat hij de brievenbus misschien wel zelf open kon maken. Als hij via de klep bij de schroef zou kunnen komen waarmee het slotje vastzat ... Daarvoor moest hij een heel lange schroevendraaier hebben. Die had hij (had dat verlengstuk dat hij ooit had gekocht eindelijk nut). Er moest eerst wat post uit.

Bomvol

De brievenbus zat bomvol. De postbode had echt zijn best gedaan om de laatste brieven er nog in te kunnen proppen. Ik heb ze er weer uit gepeuterd. En toen kwamen we ze tegen: aanmaningsbrieven en laatste waarschuwingen. Onder andere van het waterbedrijf.

"Laatste kans om te betalen, 

anders wordt u afgesloten."

Veiling

We wisten al dat de vorige eigenaar het huis bij een veiling had gekocht. Dat is meestal geen goed teken voor de eigenaren daarvoor. Maar als je dan zo die aanmaningen en waarschuwingen bij elkaar ziet, komt het toch even hard aan. Vooral omdat ik net had lopen klussen in een kamer met een roze muur met stickers erop. Duidelijk een kleinemeisjeskamer. We balen er een beetje van, want roze muren zijn niet echt goed verhuurbaar en dus is het extra werk. Maar nu moest ik vooral even aan dat kleine meisje denken.  Misschien is ze wel met haar ouders uit huis gezet. Ik kan alleen maar hopen dat het netjes gebeurd is, dat er al een andere goedkopere woonruimte was gevonden, dat er hulp was om uit de schulden te komen.


Hulp nodig bij schulden? Meld je aan bij Schuldhulpmaatje. Het is gratis. 

2 opmerkingen:

  1. Och, dat is inderdaad een sneu verhaal zeg. Dat maakt je bewust van het verhaal van de vorige bewoners van het huis...

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach, dat is inderdaad geen fijn idee.

    BeantwoordenVerwijderen