5 juli 2018

Bijzondere vakanties 1/2: China!

Twee bijzondere vakanties heb ik achter de rug. Ze waren allebei niet mijn idee en ze waren allebei fantastisch. 

Meneer Money Wenkbrauw wilde al lange tijd op vakantie naar China. Ik hoefde niet zo nodig. Na jarenlang boven een Chinees restaurant gewoond te hebben, dacht ik ik genoeg Chinees geroken te hebben voor mijn hele leven. 

Bij 'Made in China' (of 'Amde in China' wat ik ook wel eens gezien heb) had ik weinig positieve associaties.


Maar Meneer was enthousiast over zijn zakenreizen naar China, en niet alleen over het zakelijke gedeelte. Gedeeld enthousiasme is dubbel enthousiasme. En ik was nieuwsgierig naar wat hij er nou zo leuk aan vond.

Een flinke hap

We namen een flinke hap uit onze reservering 'vakantie' en boekten een reis. Had ik al gezegd dat het fantastisch was? China is mooi, druk, contrastrijk, en vol verhalen. Chinezen maken graag contact en zijn relaxed ("Ze kijken niet zo nauw" zei ik tegen een vriendinnetje. Ze rolde van de bank om de woordspeling. Het duurde even voor ik hem door had.) Chinees eten ruikt wel lekker, is spannend en vooral heerlijk. Meneer genoot zichtbaar, was duidelijk in zijn element, en ik snapte eindelijk wat hij bedoelde. Het was zoals gezegd fantastisch. Wat een geluk.


6 opmerkingen:

 1. Prachtig...geweldige ervaring...fijn dat je zo genoten hebt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oe gaaf. Dat staat ook zeker nog op mijn wensenlijstje om te bezoeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn dochter is een half jaar in China geweest en sindsdien heb ik ook meer affiniteit met dit land. Ik kijk nu soms zelfs Chinese drama's : )

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik las er af en toe wat over op je site. Leuk hè, hoe je perspectief kan veranderen.

   Verwijderen