18 juli 2018

Als je bespaartip niet goed valt.

Wij wonen aan een gracht. De gracht is breed en de straat aan weerszijden is smal. Zo smal dat je op sommige plekken niet mag parkeren. Waar dat precies is, is niet zo heel duidelijk aangegeven. De gemeente vindt overigens van wel, maar ik vertel minstens drie keer per week iemand dat hij niet mag parkeren op de plek waar hij zojuist -soms met veel moeite, want smal en naast het water- zijn auto gemanoeuvreerd heeft. Vrijwel altijd verplaatsen deze mensen nadat ze van de verbazing bekomen zijn hun auto.

Bloempotten tegen foutparkeerders

De gemeente heeft beloofd er iets aan te doen. Dat, ehm, duurt al even (eigenlijk nogal lang).
Onze overburen zijn wat daadkrachtiger dan de gemeente en hebben -in overleg met diezelfde gemeente overigens- bloempotten geplaatst. Zojuist kwam er een auto aanrijden, de bestuurder stapte uit, verzette de pot en wilde weer instappen om in te parkeren.

Ik was nog aan het twijfelen óf en hoe er wat van te zeggen, toen onze schuintegenoverbuurvrouw er wat van zei. Dat viel niet in goede aarde.

"MEVROUW WAAR BEMOEI JE JE MEE!"


(Ik vind het dan grappig dat hij 'mevrouw' zegt schreeuwt en haar wel tutoyeert, maar dat terzijde.)

Discussie

Het was geen vraag, maar hij kreeg toch een antwoord: "Nou ja, ik probeer je te behoeden voor een bekeuring." De discussie liep al snel verder uit de hand. De bestuurder voelde zich duidelijk aangevallen en was niet van plan ergens anders te parkeren. De buurvrouw laat zich niet zo snel de kaas van het brood eten, maar heeft de discussie afgekapt. Onder een wat luid "Dan moet je het zelf maar weten" is ze naar binnen gelopen.

Bekeuring

Ik heb het niet zo vaak, maar ik hoop echt dat deze man een bekeuring krijgt. Zonde van het geld, maar het is niet dat hij het niet had kunnen weten.
En misschien dat de gemeente dan eindelijk grotere bloembakken kan betalen ;)


3 opmerkingen:

 1. Nou ja zeg. Ik geloof dat ik parkeerbeheer even gebeld had. Gewoon, om hem van een bon te verzekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. haha, ik dacht precies hetzelfde. Beetje vals misschien, maar even inseinen van parkeerbeheer zodat hij met een stevig bonnetje weer kan vertrekken. ;-)

   Verwijderen
 2. Hoop stiekem dat de buurvrouw het parkeerbedrijf heeft gebeld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen