20 mei 2015

Dag- en nachtstroom

Dat wist ik niet: als je dag- en nachtstroomtarief hebt, is het dagstroomtarief hoger dan waneer je maar één tarief hebt. Je moet relatief gezien best wel veel nachtstroom gebruiken wil je voordeliger uit zijn met een dubbeltarief: 55%. Ik weet trouwens niet of dat per leverancier verschilt dus check dat even voor je zaken wijzigt. Want je kunt het wijzigen, je kunt kiezen voor één of dubbeltarief. Nou ben ik vrij fanatiek met ipv overdag ’s nachts wassen en telefoon laden en dat soort dingen, maar of we 55% halen, weet ik niet.
Meneer Money Wenkbrauw is in ons huishouden van de energiemonitoring (hij zit erop dus dat is logisch). Hij heeft het nu een beetje druk, maar binnenkort gaat hij even uitzoeken wat voor ons het voordeligst is.

2 opmerkingen:

 1. Het verschil tussen dag en nachtstroom is tegenwoordig zo klein, dat het nauwelijks de moeite is. Meestal is het minder dan 10% kale stroomkosten. Aangezien kale stroomkosten meestal maar ongeveer een kwart van je totale energiekosten zijn, hebben we het dus over 2.5% ofzo.
  Er zijn vele gemakkelijkere manieren om te besparen. Zie bijvoorbeeld hier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mevrouw Money Wenkbrauw21 mei 2015 om 07:29

  Klopt, één keer per jaar bekijken we of overstappen loont, rekening houdend met de vaste kosten en ons verbruik. Daar komt nu dus de variabele dubbel- of enkeltarief bij. Kleine moeite 1 keer per jaar, en verder niet meer over nadenken.
  Toch blijf ik in het weekend wassen denk ik, een vlakker stroomgebruik is voorlopig beter voor het milieu zolang je niet zelfvoorzienend daarin bent. Daar red je de wereld niet mee en daar word je geen miljonair mee, maar alle beetjes helpen, en bovendien heb ik dan meer tijd :) Thanks voor de link naar je blog trouwens, zeker lezenswaardig.

  BeantwoordenVerwijderen