24 mei 2015

Naaien

Mijn moeder maakte vroeger veel kleding zelf. Er was een tijd dat ik liever merkkleding droeg, maar daarvoor en daarna was ik er vaak heel blij mee. Ik heb er vreemd genoeg eigenlijk nooit serieus over nagedacht om dat zelf ook te gaan doen. “Geen tijd voor” dacht ik waarschijnlijk. En bovendien kan ik zenuwachtig worden van dingen die je netjes moet knippen.

Maar eergisteren hadden we een verkleedfeestje en nu heb ik een lappie stof over. Bovendien houd ik van een beetje gekke kleren en maakt Opposuits nog steeds geen pakken voor vrouwen. Dus nu ga ik maar eens kijken of ik om te beginnen een online cursus kan vinden. 

4 opmerkingen:

 1. Not my cup of tea, maar wel leuk dat je het oppakt. Ben benieuwd hoe je het vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind naaien echt leuk, maak regelmatig zelf cadeautjes voor een ander. altijd leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naaien is niet zinvol voor de euro;s, je verdient niets tov kleding bij Zeeman. ALs je kleren op hoog kwaliteitslevel kunt maken, tja, dan verdien je iets. Maar het aantal uur is hoog, dus per uur is het niet veel. En ik heb bij ons een kringloop waar veel rijke mensen hun spullen brengen, dus als ik daar regelmatig snuffel, is dat goedkoper dan de zeeman en beter spul dan ik kan maken.
  Maar ik heb ook ontdekt dat ik rustig wordt van haken, dus dat doe ik tegenwoordig. Niet voor de euro's maar voor de lol en de rust in het hoofd. Beter dan paracetamol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kleding helemaal zelf maken mag dan niet besparend werken, maar bedenk ook dat je zaken als kussens, gordijnen, beddengoed en meubelbekleding ook kunt leren maken! Mijn moeder heeft al een aantal keer een nieuwe overtrek voor haar bank gemaakt, precies de kleur en kwaliteit bekleding die ze wilde voor een fractie van de prijs. Voor gordijnen rendeert dat helemaal. En als je net als ik een afwijkende maat hebt, dan is het toch fijn als je je (tweedehands) kleding zelf kunt aanpassen (al is het maar zoiest simpels als broeken inkorten)

  BeantwoordenVerwijderen