6 mei 2015

Marktplaats: oneindige opslagplek

Mister Money Mustache heeft een artikel waarin hij een aantal belangrijke principes voor mensen die snel met pensioen willen en nog niet zo ver zijn, op een rij zet. Ik loop er stuk voor stuk doorheen. Vandaag het vijfde principe.

5. Je betaalt niet om spullen op te slaan
Ik denk eigenlijk dat dit niet zo'n nuttige tip is voor Nederlanders. Maar zoiets had MMM ook: "I was shocked to learn that many people pay to maintain a permanent storage unit in this country." En plotseling weet ik het niet meer zo zeker. Ook in Nederland heb je van die opslagbedrijven. Zouden al die boxen alleen maar voor kortdurende opslag gebruikt worden?

Anyway, of deze tip nou nuttig is voor 1 of voor 100 man: als je een box moet huren om je spullen op te slaan, heb je te veel spullen (tenzij je bijvoorbeeld je oude huis verkocht hebt en je nog niet in je nieuwe huis kunt). De oplossing heet marktplaats of Het Goed. En daar kun je later eventueel een vervangend ding vandaan halen, mocht je toch ooitooit nodig hebben wat je verkocht of weggegeven hebt hebt. Eigenlijk kun je marktplaats ook als een soort opslagplek zien, maar dan één waar je geld mee verdient.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten