17 januari 2017

Bijverdiensten 2016In 2016 heb ik nog een paar maanden gewerkt en daar gewoon salaris voor gekregen. Maar ik heb ook wat 'bijverdiend' met Klezzer, Euroclix en wat klussen voor de buurvrouw. In totaal heb ik zo'n 1.700 euro bijverdiend. Best leuk. Een ruime maand voorproeven extra. O nee, er moet nog belasting af. Hmm, dan is het bijna een maand (nou ja, bijna drie weken) voorproeven extra.

Dat is natuurlijk niet genoeg om dit leven eeuwig voort te zetten. Dat was ook nooit het idee. Dat wil zeggen: ik wist wel dat ik bij lange na niet genoeg bij zou verdienen met deze activiteiten en ik zie het dan ook meer als een leuk extraatje dan als echt voorzien in levensonderhoud. Toch zou ik het wel graag willen: op een relaxte en leuke manier genoeg geld verdienen om in mijn levensonderhoud te kunnen voorzien. (Maar wie wil dat niet.)

In mijn voorproefperiode doe ik leuke dingen en gaandeweg probeer ik er achter te komen hoe ik met dingen die ik leuk vind weer geld kan verdienen om in mijn levensonderhoud te voorzien. Ik weet dat het kan, want tot vijf jaar geleden vond ik mijn werk ook heel leuk. Voorlopig is de druk gelukkig nog niet heel hoog en doe ik vooral leuke dingen. En af en toe een review schrijven, een enquête invullen of een klusje doen, vind ik best leuk.


Afbeeldingsresultaat voor buurvrouw en buurvrouw

2 opmerkingen: