22 januari 2017

Profiel

Gisteren schreef ik: "Het korte verhaal is dat ik naar een outlet van een sportwinkel toog en daar voor veertig euro een dunne skibroek kocht en gevoerde laarsjes met een flink profiel." Dit is het langere verhaal:

Ik had eerder al naar mijn schoenencollectie gekeken en geconcludeerd dat ik eigenlijk geen warme schoenen of laarzen met profiel had. Ik had wel een paar stoere rode laarzen waarvan ik me vanaf het begin al afvroeg waarom daar geen stoere dikke zool met profiel onder zat. Het kleine ribbeltje wat er bij aanschaf onder gezeten had was inmiddels bijna verdwenen en de zolen waren spekglad.

Ik twijfelde een beetje of ik ze zou laten verzolen, want dat is best prijzig wist ik, en je kunt in de uitverkoop voor weinig nieuwe schoenen kopen. Toch viel mijn keuze op nieuwe hakken en zolen. Ik bedacht dat nieuwe laarzen waarschijnlijk toch net iets duurder waren en bovendien vind ik dit leuke laarzen. Dat bespaart me weer het uitzoeken van een nieuw paar (dat vind ik echt niet leuk).

Op maandagmiddag ging ik de stad in met mijn laarzen in mijn rugzak. Mijn vaste schoenmaker was dicht (niet dat ik zo vaak schoenen laat verzolen, maar ik kom hem ook wel eens tegen buiten zijn winkel en dan maken we altijd een gezellig praatje). Omdat mijn schoenen in de tas zaten waar ik boodschappen mee ging doen, liep ik door naar een andere schoenmaker.

Ik vroeg of hij zolen had met een flink profiel. "Tja, dat is glad ja," zei hij wijzend op de zool met een restje ribbeltje. Ik vroeg wat het kostte en slikte even toen hij 29 euro zei. Ik had echt schoenen met profiel nodig en wilde deze laarzen kunnen gebruiken dus ik liet ze achter.

Twee dagen later mocht ik ze op gaan halen. Er stond iemand anders in de winkel. "Ik kom mijn laarzen ophalen. Die rode daar." Vervolgens keek ik teleurgesteld naar een nieuwe zool met een klein ribbeltje. "O, ik had eigenlijk een dikker profiel verwacht.""Dat is niet mooi, dit leren we op de opleiding." was het antwoord op een wat hoog volume. Ik zei voorzichtig (denk ik) "Nou ja, dat vindt u misschien niet mooi." en "Ik had gewoon wat anders verwacht toen ik vroeg om een flink profiel." Nog voor ik was uitgesproken, zei hij: "IK GA NIET MET U IN DISCUSSIE. U KOMT MORGEN MAAR TERUG DAN IS HIJ ER ZELF." Huh? Ik had m'n pinpas intussen al uit mijn portemonnee gehaald om ze toch maar mee te nemen. Maar blijkbaar had ik een andere beleving van de discussie dan hij. Verbaasd en op mijn tenen getrapt beende ik de winkel uit. Even schoot door m'n hoofd dat ik daar nooit meer wilde komen, dat ik hem niet liet bepalen dat ik morgen terug moest komen en wilde ik omdraaien. Ik bedacht vervolgens dat ik daar in ieder geval niets mee opschoot en ben toch maar doorgelopen. Regelrecht naar de outlet om nieuwe laarzen met profiel te kopen.

Ik ben nog steeds niet terug geweest bij de schoenmaker. Donderdag had ik geen tijd, vrijdag voelde ik met niet zo lekker en had ik geen puf om de stad in te gaan, dat bleek zaterdag toch wat meer op griep te lijken dat ik vrijdag aan voelde komen, dus wordt later vervolgd.

2 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Gelukkig bleek de schoenmaker zelf een stuk redelijker.
      Wat er met deze medewerker aan de hand was, weet ik niet. Misschien onzekerheid. Gezellig was het in ieder geval niet, nee.

      Verwijderen