28 januari 2017

Voorproefmaand 8: januari 2017

Januari was de achtste maand van het voorproefje op mijn pensioen. Dat betekent dat ik al mijn uitgaven betaal van gespaard geld. Mijn budget is €1.450,- per maand. Ik heb ook een ijkbedrag, dat is €1.310,- per maand

Uitgaven binnen budget en net iets over het ijkbedrag

In januari heb ik €1.333,- uitgegeven, 23 euro meer dan het ijkbedrag. Dat vind ik nog wel acceptabel. Toch waren er afwijkende posten:

1. Ik gaf vooral meer uit aan uitjes (90 euro méér maar liefst). Dat waren gezellige etentjes en lunches en een bijdrage aan een familievakantie die nog moet komen.
2. Mijn bankkosten waren hoger dan gemiddeld omdat het kwartaalbedrag is afgeschreven.
3. Ik gaf minder uit aan vervoer, cadeautjes en onvoorzien.

Inkomsten
Begin januari liet ik Klezzer* uitbetalen voor de afgelopen drie maanden. Ik ben niet zo actief geweest, ik heb maar één review geschreven in die maanden. Daar kreeg ik meteen wel een bonus voor. Maar de inkomsten lopen gewoon door, ook als je niet schrijft. Ik heb in die drie voorgaande maanden 41 euro verdiend bij Klezzer, in januari heb ik maar ongeveer vijf euro verdiend.

Omdat het bij het spaarprogramma Euroclix* loont als je meer spaart voor je uit laat betalen, heb ik al sinds juni niet meer uit laten betalen. De teller staat inmiddels op 6.895 clix. Dat is nu zo'n 96 euro waard (hoewel ik maar 84 euro uit zou kunnen laten betalen, omdat je alleen per 1.000 uit kan laten betalen). Maar ik spaar lekker door, misschien wel tot ik 20.000 clix heb, en 325 euro uit kan laten betalen.
Tweede helft vorig jaar was ik niet zo actief, maar in januari heb ik best actief geklikt en meegedaan aan onderzoeken. Daarmee heb ik 1.890 clix verdiend, dat is tegen de koers die ik inmiddels bereikt heb € 26,47 waard.

Voorproefstand
Al met al is dit de voorproefstand geworden:


De einddatum is een maand opgeschoven! Daar ben ik blij mee. Komt gedeeltelijk doordat ik vrijwel altijd onder mijn budget blijf met m'n uitgaven en gedeeltelijk door het zakcentje dat ik verdien met online inkomsten. Als de voorspellingen kloppen, kan ik mooi tot mijn vijfenveertigste van het voorproeven genieten.

*Als je je via deze links naar Klezzer en Euroclix aanmeldt, kun je meteen beginnen met online een zakcentje bijverdienen. Je krijgt een welkomstbonus, en ik krijg een bonus omdat je je via mij hebt aangemeld. Win-win lijkt me, dankjewel.

3 opmerkingen:

  1. Ik vind je voorproefpensioen een interessant experiment en ben benieuwd hoe het bevalt, nu je het al een aardig tijdje doet. Hoe ziet je leven eruit nu je niet meer werkt? Wat was de aanleiding om het te doen? En weet je al wat je wilt gaan doen als de bodem in zicht komt? Zou het leuk vinden als je daar een blogpost over zou willen schrijven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook benieuwd! Hoe vul je je dagen, hoe denk je over weer werken in de toekomst?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi experiment. Ga je op een gegeven moment weer werken en geld verdienen? Geeft het je nu al de rust?? Ben ook wel benieuwd wat het met je doet kwa levensstijl, kwaliteit en welzijn.

    BeantwoordenVerwijderen