21 januari 2017

Fietsen kost ook geld

Afgelopen week fietste ik op en neer naar een afspraak in Den Haag en daarmee bespaarde ik vijf euro treinkosten (ik heb zo'n voordeelurenkaart).

Afgelopen week fietste ik op en neer naar een afspraak in Den Haag en daarmee bespaarde ik twee euro op de sportschool (dit is een schatting). Ik keek langsfietsend en warm ingepakt nog even binnen bij zo'n sportschool en zag een meneer in korte broek en hempje op een hometrainer zitten. Ik vond mijn activiteit leuker, ik kwam vooruit.

Afgelopen week fietste ik op en neer naar een afspraak in Den Haag en dat koste me veertig euro aan warme kleren en schoeisel. Al een paar keer eerder had ik gemerkt dat ik eigenlijk geen goede schoenen voor koud en glad weer had. En ik was eigenlijk ook altijd een beetje aan het hannesen met broeken die net niet warm genoeg waren. Het moest er nu eindelijk maar eens van komen - anders was ik zeker met de trein gegaan, terwijl het mooi strakblauw weer was. Het korte verhaal is dat ik naar een outlet van een sportwinkel toog en daar voor veertig euro een dunne skibroek kocht en gevoerde laarsjes met een flink profiel.

Daarna sprong ik op de fiets voor een ritje van vijf kwartier.
Ik kwam erachter dat de broek dun genoeg is om mee te fietsen en dik genoeg is om voldoende isolatie te bieden op de fiets. Hij is ook waterafstotend dus de paar sneeuwvlokken die ik tegenkwam deerden mij niet, maar echt een zware test was het wat vallende sneeuw betreft niet. Jammer van de minder charmante en voor het fietsen overbodige wijde skischoenpijpen, maar die kon ik in de laarsjes proppen.
Ik kwam er ook achter dat mijn voeten die koud in de laarsjes waren gegaan op de heenweg niet warm werden, ook niet veel kouder. Op de terugweg nadat mijn voeten binnen waren opgewarmd bleven ze goed warm. De laarsjes lopen niet heel lekker, maar ik heb nog een klein beetje hoop dat dat beter wordt als het allemaal iets soepeler is geworden door vaker dragen.

Al met al kostte dit fietsritje sec me dus meer dan het me bespaarde. Maar ik denk dat ik komende dagen nog vaker plezier zal hebben van de broek en de laarsjes, en dat ik dankzij deze outfit meer besparende en leuke fietsritjes kan maken door de kou. Ik denk dat ik het er wel uit haal.

Het was schitterend, ik heb genoten van de witte vergezichten en witte naaldjes op brugleuningen en dergelijke (is dat versneeuwde mist die op de brug vastgevroren is?). Dat is me ook veel waard.

7 opmerkingen:

 1. Je vergeet de besparing aan ziektekosten doordat je vaker fietst ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze investering kun je hopelijk nog jaren mee doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het klopt dat je soms eerst moet investeren. Maar zoals je als schrijft...... Je krijgt er zoveel meer voor terug.

  Betere conditie, kunnen genieten van de natuur en vooral het gevoel van..... "Het is me weer gelukt!!!!".

  En dan is de 40 euries een super investering.

  Congratulations and keep on riding your bike. ��

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en fietsonderhoud kosten niet te vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier dacht ik ook aan! :-) Maar dan nog, gezondheid is onbetaalbaar...

   Verwijderen
 5. Lekker hoor. Ik kocht snowboots voor op de scooter. Heerlijk warm. Lekker dik profiel ook. Deze winter had ik er profijt van. Ze hebben de afgelopen niet zo koude winters in de kast staan wachten.

  Goede kleding heb je best veel van nodig in ons land met al die verschillende weertypen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik liep deze week de kringloopwinkel maar weer eens binnen en ja hoor het is me weer gelukt , een regenhoedje en een nepbontmuts voor wel 2 euro, beiden zagen er ongedragen uit , de nepbontmuts zit heerlijk warm en het regenmutsje is waterdicht. Ik had al eens rondgekeken in gewone winkels en zag daar hele leuke modieuze mutsjes maar erg praktisch en of warm zagen ze er niet uit en waren toch ook erg prijzig

  BeantwoordenVerwijderen