28 januari 2019

Verhuren: het vervolg

Meneer heeft nu bijna vijf maanden huurders. Hoe gaat dat?

De huur:  een tikje onregelmatig

Ik schreef al eerder dat de huur voor oktober te laat werd betaald. Die voor november was op het nippertje: de 31e, maar op tijd is op tijd. De huur voor december was drie dagen te laat, die voor januari echter kwam al op 17 december - met een berichtje erbij dat ze zeker wilden weten dat het goed zou gaan rond kerst. De huur voor februari is inmiddels ook al gestort.

Dat gaat dus behoorlijk goed. Enige puntje is dat het er nog steeds op lijkt dat ze geen automatische overschrijving hebben. Als ze dat wel hebben kun je er net iets zekerder van zijn dat de huur elke maand op tijd komt, maar checken moet je het toch dus het maakt niet heel veel uit.

Alles keurig

Meneer is in november even langs geweest om de ketel en verwarming te checken. Met de cv-installatie was alles goed en verder zag het er ook allemaal keurig uit. Dat was wel fijn om te zien.

Ik vind het heel spannend allemaal.


Saai en spannend

Het is dus eigenlijk heel saai en dat is precies de bedoeling. Toch is er wel spannend nieuws van het verhuurfront: we hebben inmiddels nog een huis gekocht om te verhuren. Ja, je leest het goed: 'we' - samen dus - en 'huis' in plaats van appartement. Behoorlijk anders. Ik vind het heel spannend allemaal. Binnenkort zal ik er wat meer over schrijven.

4 opmerkingen:

 1. Aha vastgoedeigenaars :-) Goed hoor en het lijkt me ook best spannend. Als wij ons appartement willen verhuren dan ga ik liefst voor een bureau die verhuurt aan ex-pats en dan wat mij betreft gemeubileerd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja als je je eigen appartement verhuurt en zelf heerlijk de hort op gaat, kan ik me voorstellen dat je er een bureau voor inschakelt.
   Omdat wij in de buurt zijn, doen we het voorlopig zelf. Kunnen we ook ervaring opdoen voor als we het ooit uit willen besteden.

   Verwijderen
 2. Super fijn artikel! Zelf ga ik ook mijn huis verhuren Ben mij op het momoment dus aan het orienteren om te kijken waar allemaal op te letten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook mijn huis verhuren aan ex-pats. Zou ik mogen weten naar welke bureau ik kan toestappen?

  BeantwoordenVerwijderen